1. Zelfanalyse

Terug naar zelfanalyse overzicht

Competenties: wat kan ik?

Van een goede zelfkennis heb je de hele sollicitatieprocedure – én de rest van je carrière – profijt. Wie goed weet waar zijn kwaliteiten en uitdagingen liggen, kan beter uitleggen waarom hij een interessante kandidaat is. Het gaat er tenslotte om werkgevers en recruiters te overtuigen dat jij geschikt bent.
Hier vind je tips, maar ook competentietests!

Resultaten uit het verleden

Om er achter te komen wat jij nu eigenlijk kunt, loont het om naar je eigen verleden te kijken. Wat heb je gedaan aan studie en bijbanen? Waar ben jij goed in? Welke resultaten heb je geboekt? Wie goed zijn persoonlijke prestaties op een rijtje heeft, kan beter inschatten welke capaciteiten en kwaliteiten hij bezit.

Iedereen kan deze vragen beantwoorden. Denk bijvoorbeeld terug aan studiegroepen, bijbanen, vrijwilligerswerk, stages en commissiewerk. De grote vraag die jij stelt is steeds: wat heb ik geleerd van de ervaringen die ik heb opgedaan?

Wat zijn jouw competenties?

Kortom: het gaat om het omschrijven van jouw sterke punten, je competenties. Dit woord zal je vaak tegenkomen in deze modules. Het is hét sleutelwoord in de selectie van werknemers voor veel bedrijven.

Competenties zijn persoonlijke eigenschappen en vaardigheden. Het gaat om zaken als kennis en inzicht, vaardigheden en attitudes. Het zijn jouw persoonlijke kenmerken die bepalen hoe jij reageert en handelt in verschillende situaties.

Tijdens elke sollicitatie wordt gekeken of jij over de benodigde competenties beschikt. Er moet een match zijn tussen wat jij kunt en wat het bedrijf zoekt. Ken dus je eigen competenties. Pas dan kun je effectief op zoek naar vacatures.

Wat zijn nu eigenlijk jouw competenties? Welke persoonskenmerken omschrijven jou het beste? Kom erachter met deze test!

Wat denken anderen?

Het is af te raden puur en alleen op je eigen inzicht af te gaan. Vaak bestaat er namelijk een (onbewust!) verschil in hoe jij tegen jezelf aankijkt en hoe anderen jou ervaren. Negatieve eigenschappen zijn voor jezelf vaak moeilijker te herkennen dan positieve eigenschappen.

De hulp van vrienden of familie biedt dan uitkomt. Anderen kunnen je een verfrissend beeld geven van jouw talenten, maar ook van je valkuilen. Vraag hen dus om open en eerlijk aan te geven wat jouw sterke en zwakke kanten zijn. Vraag dóór naar hun motivatie en ondersteunende voorbeelden. Zo leer je jezelf nóg beter kennen.

Een andere belangrijke groep die inzichten kan geven in jouw competenties zijn studiegenoten en collega's. Zij zijn goed in staat om vragen te beantwoorden over jouw rol in teams en over de wijze waarop jij verantwoordelijkheden op je neemt. Neem de kritiek voor lief en zie het als een leermoment. Beschouw het altijd als opbouwende kritiek, waar je zelf wat aan hebt.

Tip!

Maak een overzicht van startfuncties / vacatures waarvoor je denkt in aanmerking te komen met jouw studieachtergrond. Bedenk welke taken en verantwoordelijkheden bij deze functie horen. Zijn er bepaalde activiteiten en verantwoordelijkheden die vaak terugkomen of die je in het bijzonder boeiend vindt?

Qompas Persoonlijkheid Analyse (QPA)

De Qompas Persoonlijkheidsanalyse brengt via een vragenlijst jouw gedragskenmerken in kaart. Wat zijn je sterke punten en waar scoor je minder op?

Start de Qompas Persoonlijkheid Analyse (QPA) test

Qompas Zelfanalyse - Wat wil ik? Wat kan ik?

Succesvol solliciteren begint met jezelf af te vragen wie je bent, wat je wilt en wat je kunt.

Start de Qompas Zelfanalyse