1. Zelfanalyse

Terug naar zelfanalyse overzicht

Interesses: Wat wil jij?

Nadat je in het eerste deel van de zelfanalyse hebt onderzocht wat jij goed kunt, moet je bedenken wat je nu eigenlijk wilt. Als starter op de arbeidsmarkt heb je veel keuzes te maken. Ambieer je een carrière bij een grote multinational of begin je het liefst bij een kleiner bedrijf?
Begin jij je loopbaan met een traineeship, of ga je voor de startersfunctie? De hamvraag is: wat past bij jou?

Functie

Wanneer je op zoek gaat naar een eerste functie, en je nog weinig werkervaring hebt, is het vaak moeilijk te bepalen wat je precies wilt. Zoek dit dus eerst uit. Bedenk waar je interesses en ambities liggen. Stel jezelf de volgende vragen. Waar wil jij zijn over vijf jaar? Waar word je blij van en wat geeft je energie? En wat vind je verder belangrijk in een job? Zet je wensen eens op een rijtje. Zorg dat je een duidelijk doel voor ogen hebt. Dan kun je gericht gaan netwerken en solliciteren.

Startersfunctie

Een belangrijke keuze is de volgende: wordt het een startersfunctie of een traineeship? Het voordeel van een startersfunctie is dat je meteen echt aan de slag kunt en veel eigen verantwoordelijkheid krijgt. Je carrière gaat direct serieus van start. Aan jou om te bewijzen dat je talent hebt!

Traineeship

In het traineeship ligt de nadruk meer op persoonlijke ontwikkeling. Het is speciaal in het leven geroepen om talenten binnen te halen en klaar te stomen voor de top. Werken en leren gaat daarom hand in hand: coaching speelt een belangrijke rol. Dit alles gebeurt binnen de veilige omgeving van het bedrijf. Je leert zo snel bij. Je hopt van afdeling naar afdeling, en leert de organisatie in de breedte kennen. Je komt met allerlei functies in aanraking. Zo neemt ook je zelfkennis toe; na afloop weet je nog beter wat je kunt en wilt. Doorgaans duren traineeships één of twee jaar.

Maak een overzicht van startfuncties / vacatures waarvoor je denkt in aanmerking te komen met jouw studieachtergrond. Bedenk welke taken en verantwoordelijkheden bij deze functie horen. Zijn er bepaalde activiteiten en verantwoordelijkheden die vaak terugkomen of die je in het bijzonder boeiend vindt?

Qompas Persoonlijkheid Analyse (QPA)

De Qompas Persoonlijkheidsanalyse brengt via een vragenlijst jouw gedragskenmerken in kaart. Wat zijn je sterke punten en waar scoor je minder op?

Start de Qompas Persoonlijkheid Analyse (QPA) test

Qompas Zelfanalyse - Wat wil ik? Wat kan ik?

Succesvol solliciteren begint met jezelf af te vragen wie je bent, wat je wilt en wat je kunt.

Start de Qompas Zelfanalyse