Nadat je in het eerste deel van de zelfanalyse hebt onderzocht wat jij goed kunt, moet je bedenken wat je wilt. Als starter op de arbeidsmarkt heb je veel keuzes te maken. Begin jij je loopbaan met een traineeship, of ga je voor de startersfunctie? De hamvraag is: wat past bij jou?

Interesses en ambities

Wanneer je op zoek gaat naar een eerste functie en nog weinig werkervaring hebt, is het vaak moeilijk te bepalen wat je precies wilt. Bedenk daarom waar je interesses en ambities liggen. Waar wil jij zijn over vijf jaar? Waar word je blij van en wat geeft je energie? En wat vind je verder belangrijk in een job? Zet je wensen eens op een rijtje en zorg dat je een duidelijk doel voor ogen hebt. Dan kun je gericht gaan netwerken en solliciteren.

Startersfunctie of traineeship?

Ga je na je studie voor een startersfunctie of een traineeship? Het is belangrijk om goed in kaart te brengen wat je ambieert.

Bij een startersfunctie kan je meteen aan de slag en krijg je veel eigen verantwoordelijkheid. Je krijgt de kans om je te ontwikkelen op de werkvloer en doet zo je eerste echte werkervaring op. Je carrière gaat dus direct serieus van start!

Traineeships zijn speciaal in het leven geroepen om talenten binnen te halen en klaar te stomen voor de top. Werken en leren gaat daarom hand in hand: coaching speelt een belangrijke rol. Je voert opdrachten uit voor verschillende afdelingen en komt met allerlei functies in aanraking. Na afloop weet je nog beter wat je kunt en leuk vindt. Doorgaans duren traineeships één of twee jaar.

Bekijk alle traineeships

Voordelen van een traineeship

Een van de grote voordelen van een traineeship is dat je blijft doorleren tijdens het werken. Ook krijg je trainingen en cursussen die jouw persoonlijke capaciteiten verbeteren.

Tijdens het traject word je goed begeleid door een coach binnen het bedrijf. Deze is direct betrokken en ondersteunt jou tijdens je functie. Daarnaast heb je vaak ook een externe coach die de voortgang van jouw persoonlijke doelen in de gaten houdt. Beide coaches zullen je dan ook regelmatig beoordelen en feedback geven waardoor jij jezelf nog meer kunt ontwikkelen!

Door de roulatie tussen verschillende functies krijg je een duidelijk beeld van de organisatie en bouw je ook een flink netwerk van collega’s op.

Na het traineeship hebben jij en je leidinggevenden een duidelijk beeld van jouw capaciteiten. Dit betekent dat jullie samen goed kunnen bepalen wat een logische volgende stap is. In de meeste gevallen stroom je na het traineeship dan ook door naar een vaste functie binnen de organisatie.

terug naar sollicitatietools

Zelfanalyse

Succesvol solliciteren begint met jezelf af te vragen wie je bent, wat je wilt en wat je kunt.

Icoon voor 5 onderdelen 5 onderdelen
Icoon voor 10 minuten 10 minuten
Start de test

Persoonlijkheidsanalyse

De analyse geeft inzicht in wat voor soort persoon je bent. Jouw karaktereigenschappen en in welke mate deze aansluiten op jouw carrièrestart staan centraal.

Icoon voor 50 stellingen 50 stellingen
Icoon voor 10 minuten 10 minuten
Start de test