Succesvol vermogensbeheer vraagt om een open blik. Alles wat er in de wereld gebeurt, kan immers impact hebben op het rendement van beleggingen. Om succesvol te zijn in maatschappelijk verantwoord beleggen, dienen we echter ook nadrukkelijk rekening te houden met de gevolgen van beleggingskeuzes voor de wereld. Dat is wat Adviseurs Verantwoord Beleggen bij MN doen. Door beleggingen langs de United Nations Guiding Principles lat te leggen en door de OESO-richtlijnen te verankeren. Dat doen we niet vanuit een ivoren toren, maar in samenwerking met alle stakeholders. Wil jij ook (jouw) werk van verantwoord beleggen maken?

De rol

Als Junior Adviseur Verantwoord Beleggen land je binnen ons ambitieuze en gedreven Maatschappelijk Verantwoord Beleggen team (7 directe collega’s). Je belangrijkste taak is het vormgeven en implementeren van het IMVB-convenant dat onze opdrachtgevers hebben ondertekend.
Hoe vertaal je die IMVB-afspraken door naar heldere en werkbare standaarden en beleidsuitvoering? Samen met collega vermogensbeheerders, pensioenfondsen en alle andere stakeholders maak jij je sterk voor het verduurzamen van de pensioensector. Hoewel je logischerwijs vaak inzoomt op de beleggingskeuzes van MN, is de scope breder. Ook denk je als (Junior) Adviseur Verantwoord Beleggen mee over onze visie op duurzaamheid, in lijn met het DNA van onze opdrachtgevers.

Jouw profiel

Je bent een enthousiaste professional met aantoonbare kennis/ affiniteit op het gebied van verantwoord beleggen, duurzame ontwikkeling, klimaat en mensenrechten. Je vindt het leuk om internationale richtlijnen en best practices door te vertalen naar beleid van pensioenfondsen en daar transparant en overtuigend over te rapporteren en te communiceren.

Achtergrond en competenties

  • Academische achtergrond met kennis van mensenrechten en arbeidsomstandigheden in de keten
  • Je bent maatschappelijk bevlogen, maar analytisch en pragmatisch genoeg om te beseffen dat niet alle ambities in één keer kunnen worden waargemaakt
  • Je schakelt makkelijk, legt verbanden en je verliest het grotere geheel nooit uit het oog
  • Communicatief sterke teamspeler en relatiebouwer: samen bereik je meer

Jouw werkomgeving

Als Junior Adviseur Verantwoord Beleggen draag je bij aan duurzaamheid, hét dna van onze organisatie. Je hebt dus niet alleen de kans om ons beleggingsportfolio te verduurzamen, maar ook om IMVB-afspraken binnen het beleid van aansprekende pensioenfondsen te verankeren. De sfeer is open en nuchter. Op ons kantoor maken zo’n 1.100 MN’ers zich sterk voor het pensioeninkomen van ongeveer 1,8 miljoen medewerkers uit de maakindustrie en maritieme sector. Dat doen we door een vermogen van ~€ 130 miljard euro met oog voor rendement, mens en milieu te beheren. Als Junior Adviseur Verantwoord Beleggen mag je rekenen op een moderne werkomgeving, inclusief uitzicht op de Haagse skyline, inpandige sportfaciliteiten, een fijn bedrijfsrestaurant en veel groei- en ontwikkelkansen.

Cornelie de Boer - Senior Corporate Recruiter - recruiter bij MN
Cornelie de Boer - Senior Corporate Recruiter
Stel je vraag via: