ICT is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. We kunnen niet meer zonder en willen dat de dienstverlening die deze technologie ondersteunt, iedere minuut van de dag paraat is, 24/7. Dat vraagt om grote inspanningen, creatieve oplossingen, doorzettingsvermogen en een onbevangen geest.

De ICT-dienstverlening van de Belastingdienst en dús die van jou staat borg voor de continuïteit van de bv Nederland. Die continuïteit, het volume ervan en de unieke mogelijkheid en noodzaak om new technology te integreren in de bestaande infrastructuur geven een extra dimensie aan deze functies!

De Belastingdienst heeft voor haar ICT organisatie 4 interessante ICT startfuncties beschikbaar:

Junior .Nethosing-engineer

De dienstverlening binnen de Belastingdienst steunt in de nabije toekomst ook op een nieuw .Nethosting-platform. Voor onderhoud en beheer van dit platform én doorontwikkeling ervan, is een nieuw op te richten .Nethosting- team op zoek naar jonge, enthousiasme collega’s die zich willen verrijken met kennis van en ervaring met Microsoft-cloudtechnologie. Maar vooral enthousiaste en betrokken collega’s die zich(zelf) gedurende een jaar opleiden in een generieke onderdelen, zoals ITIL, Prince en T-map next en een specifiek deel, gericht om zich te ontwikkelen tot Microsoft-professional. En als dat beide partijen bevalt is een loopbaan binnen onze toonaangevende ICT-organisatie de kroon op ons werk.

Junior beheerder mainfraime

Om de dienstverlening ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen én in te kunnen springen op nieuwe ontwikkelingen, is het Mainframe-team op zoek naar jonge, enthousiaste collega’s die zich willen verrijken met kennis van en ervaring met Mainframe en aanverwante producten. Maar vooral enthousiaste en betrokken collega’s die zich(zelf) gedurende een jaar opleiden in een generieke onderdelen, zoals ITIL, Prince en T-map nexten een specifiek deel, gericht op de mainframeomgeving van IBM. En als dat beide partijen bevalt, is een loopbaan binnen onze toonaangevende ICT-organisatie de kroon op ons werk.
Je leert door ‘training on the job’. Naast die opleiding, werk je onder begeleiding van een mentor mee in het team. Bij aanvang van je werkzaamheden kijken we hoe en waar je ingezet wordt.

Junior systeemengineer datacenter GTIS

Als systemengineer datacenter Gebouw Gebonden Technische Infrastructuur (GTIS) ben je (mede)verantwoordelijk voor het opstellen van ontwerpen en uitwerken van oplossingen op basis van input van de projectarchitect. Deze ontwerpen realiseren wij als bouwopdracht. Daarnaast verzorg je de capaciteitsplanningen. Het team waarvan jij deel uitmaakt, is ook verantwoordelijk voor de huisvesting van alle primaire IT-dienstverlening van de Belastingdienst. Het datacenter van de Belastingdienst is aangewezen als 1 van 5 rijksdatacenters. Je werkt binnen het team veel samen met collega’s, leveranciers en architectuur. Daarnaast overleg je regelmatig met collega's van zaalbeheer, netwerken, storage, systemen en platforms.

Junior systeemengineer storage

Als junior specialist draai je gelijk mee in het team en intussen leiden we je op tot specialist. Je ontwerpt, bouwt en onderhoudt alle storage van de hele Belastingdienst. Het gaat hierbij om grote centrale storagesystemen die in ons rekencentrum staan, zoals 3PAR en P9500. Hierop slaan we alle data van de Belastingdienst op.
Na je inwerktraject ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en uitwerken van oplossingen op basis van input van de projectarchitect. Deze ontwerpen dienen als bouwopdracht voor de realisatie van het exploitatieproces.
Als storagespecialist werk je binnen het team Storage van de Belastingdienst. Dit team is verantwoordelijk voor het leveren van hoog beschikbare opslag- en recoverydiensten voor alle onderdelen van de Belastingdienst. Deze diensten worden zowel door Open als Mainframe systemen afgenomen. De omvang en complexiteit van deze diensten zijn uniek in Nederland. Je werkt binnen het team veel samen met collega’s, leveranciers, en architectuur. Daarnaast overleg je regelmatig met collega's van Storage Exploitatie, netwerken, systemen en middleware.