Rijkswaterstaat Noord-Nederland heeft 6 startersvacatures met gezamenlijk 2-jarig ontwikkelprogramma!

Overal waar wij als Rijkswaterstaat werken, treffen we anderen. Denk aan omwonenden, bedrijven, weggebruikers en gemeenten. Een goede relatie met onze omgeving is essentieel. Zeker ook omdat we de maatschappelijke opgaven waar we voor staan niet alleen kunnen realiseren. Als adviseur strategie binnen het proces Omgevingsmanagement zorg jij voor het activeren, onderhouden en sturen van de relaties tussen Rijkswaterstaat en onze omgeving.

Het startersprogramma

Ben jij een startende professional en wil je je graag ontwikkelen tot volwaardig zelfstandig adviseur? Dan is dit je kans. Je kunt als adviseur aan de slag binnen ons startersprogramma Noord-Nederland en zo bijdragen aan uitdagende en complexe infrastructurele projecten. Je gaat werkend leren, oriënteert je breder binnen je werkgebied en vergoot zo je kansen om na het startersprogramma in te stromen bij Rijkswaterstaat.

Gedurende twee jaar krijg je een vaste plek binnen je afdeling en bieden we je uiteenlopende opleidingen aan zoals starten met adviseren, politiek-bestuurlijke gevoeligheid en integraal projectmanagement. Ook heb je een ruime keuze aan workshops die je kunt volgen. Denk aan netwerken, effectief beïnvloeden en procesgericht werken. Daarnaast neem je deel aan intervisiebijeenkomsten, werkbezoeken, bijeenkomsten met collega-starters en netwerkactiviteiten. Tijdens het programma kun je terugvallen op een begeleider die je waar nodig helpt en bijstaat.

Er kunnen 6 starters beginnen die gezamenlijk het startersprogramma gaan volgen. Solliciteer op één van onderstaande vacatures:

  • Adviseur strategie binnen het proces Omgevingsmanagement (startersprogramma)
  • Inspecteur waterkwaliteit binnen het startersprogramma Noord-Nederland
  • Assetmanager binnen het startersprogramma Noord-Nederland
  • Mariene ecoloog binnen het startersprogramma Noord-Nederland
  • Vergunningverlener binnen het startersprogramma Noord-Nederland
  • Adviseur leefomgeving binnen het startersprogramma Noord Nederland

Rijkswaterstaat, Noord-Nederland
Rijkswaterstaat Noord-Nederland beheert een groot gebied met een aantal bijzondere kenmerken. Zo is het Waddengebied, als werelderfgoed, er onderdeel van. Ook de samenwerking met Duitsland en de economische en ecologische ontwikkelingen in het gebied rond de Eems en de Dollard zijn kenmerkend. Noord-Nederland richt zich op de provincies Groningen, Friesland en Drenthe met de bijbehorende bestuurlijke partners. Wij willen een compacte en effectieve organisatie zijn. We denken niet denken vanuit functies en structuren, maar vanuit de toegevoegde waarde die je als individuele medewerker, team, afdeling of directie kunt leveren.

Het startersprogramma start op 1 februari 2018. 

Op dinsdag 21 november 2017 is er een meet & greet van 17.00 uur tot 19.00 uur.