Stage bij Rijkswaterstaat
Elk jaar kiezen ruim 450 studenten voor een stage bij Rijkswaterstaat. Wil jij ervaren hoe het is om samen met zo’n 8.700 collega’s Nederland veiliger, leefbaarder en bereikbaarder maken? En wil je je persoonlijk en professioneel ontwikkelen? Start je carrière met een stage bij Rijkswaterstaat.

Stagevacatures Rijkswaterstaat

 • Stagiair human factors-analyse voor tunnelbediening (WO)
 • Stagiair ketenmonitoring (HBO/WO)
 • Stagiair communicatie (HBO/WO)
 • Stagiair bedrijfskunde/informatica (HBO/WO)
 • Stagiair onderzoek simulatoren scheepvaart (HBO/WO)
 • Stagiair Impactanalyse ICT (HBO/WO)
 • Stagiair human factors brugbediening (WO)

Vliegende start van je carrière

Met een stage doe je praktijkervaring op in een functie die jou aanspreekt. Bij Rijkswaterstaat kun je kiezen voor een meeloopstage, maar ook je bachelor of master afronden met een afstudeerstage. Ben je enthousiast geraakt over onze organisatie? Dan kun je na je stage misschien wel doorstromen naar een baan of traineeship bij Rijkswaterstaat.

Jouw ontwikkeling staat voorop
Jij investeert in je toekomst, wij investeren in jou. Vanzelfsprekend kun je rekenen op goede begeleiding tijdens je stage. Jouw stagebegeleider is je eerste aanspreekpunt binnen Rijkswaterstaat. Twee keer per jaar organiseren we een stagedag voor alle stagiairs. Op deze dag maak je kennis met andere stagiairs en neem je een kijkje achter de schermen bij andere afdelingen of projecten. Zo kun je ervaringen uitwisselen en tips met elkaar delen.

Stagevergoeding
Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dat zie je ook terug in onze arbeidsvoorwaarden. Als stagiair kun je rekenen op een goede stagevergoeding. De hoogte van de vergoeding vind je terug bij de stagevacature. Bovendien word je onderdeel van een professioneel en enthousiast team en werk je aan projecten met impact. Uitdagend én goed voor je cv, welk pad je daarna ook kiest.

Vind de stage die bij jou past (mbo, hbo of wo)
We bieden stageplaatsen op alle opleidingsniveaus en afdelingen, in heel Nederland. Per vacature staat aangegeven of het om een stage op mbo-, bachelor of master-niveau gaat en wat de standplaats is. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij specialistische afdelingen op het gebied van verkeer- en watermanagement, aanleg- en onderhoud, omgeving- en assetmanagement, maar ook bij algemene afdelingen als ICT, Inkoop, HRM en communicatie.

Sollicitatieprocedure

 1. Solliciteren op stagevacature - Bekijk onze stagevacatures en reageer online met je cv en motivatiebrief. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. De deadline voor reageren staat aangegeven in de vacaturetekst.
 2. Reactie op je sollicitatie - Na ontvangst van je sollicitatie geven we een reactie per telefoon of e-mail. Zien we een match? Dan nodigen we je uit voor een kennismaking.
 3. Op gesprek - Je maakt op een van onze locaties kennis met je toekomstige manager en stagebegeleider.
 4. Startgesprek - Zijn we beiden enthousiast en word je stageopdracht goedgekeurd door je opleiding? Dan stemmen we samen af waar en wanneer je kunt beginnen met je stage bij de Rijkswaterstaat. Welkom aan boord
Lisa Groot - Campusrecruiter - recruiter bij Rijkswaterstaat
Lisa Groot - Campusrecruiter
Stel je vraag via: