Informatie over de status van wegen, tunnels en viaducten. Gegevens over sluizen, stuwen en kanalen. Geografische kaarten van bouwlocaties. Voor Rijkswaterstaat zijn dit soort data essentieel. Als adviseur data werk jij landelijk aan optimaal beschikbare en actuele data. Je standplaats is een locatie in Zeeland in de buurt van jouw woonplaats! Er is altijd wel een kantoor van Rijkswaterstaat in de buurt.

Werken in een nieuw team, samen met professionals op het gebied van data en asset management, landelijk en regionaal! Pionieren op het gebied van datakwaliteitsverbetering samen met opdrachtgevers zoals de regio’s en programma’s zoals AIR/BIM (data integratie) en Van Veel naar 3 (data migratie/consolidatie).

Ons team helpt deze initiatieven verder in het bereiken van de doelen van Rijkswaterstaat door datakwaliteitsverbeteringen toe te passen in de systemen en een bijdrage te leveren aan de processen. Het resultaat: een informatievoorziening die aansluit op de behoefte van de infrastructuur in Nederland en op orde is waar het er toe doet!

Wij zijn op zoek naar collega’s die dit samen tot een succes kunnen maken en willen meedenken over hoe wij, als team, een goede partner voor onze collega’s kunnen zijn! Ben je iemand die van aanpakken houdt en het leuk vindt om de hele Rijkswaterstaat-organisatie van Nederland te leren kennen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Verschillende soorten en grote hoeveelheden data op orde brengen en houden: dat is waarop jij je richt. Daarnaast breng je alle bestaande informatiesystemen in kaart, kijk je welke informatiesystemen we kunnen afschaffen en zorg je dat de systemen die we willen behouden allemaal op dezelfde manier zijn ingericht en werken. Dit doe je uiteraard niet alleen. Je werkt binnen het nieuw op te zetten team datakwaliteitsmanagement waarin je samen met je collega’s van datamanagement mobiele teams vormt. Vanuit je standplaats bezoek je de verschillende regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat.

Door nauw samen te werken met de regionale asset managers, medewerkers informatievoorziening, configuratiemanagers en gegevensbeheerders zorg je dat de informatievoorziening binnen Rijkswaterstaat overal hetzelfde is. Je wisselt onderling kennis uit met de lokale medewerkers en geeft advies, zodat data zo goed en efficiënt mogelijk een plek krijgen binnen de systemen. Via database-analyses bekijk je waar winst te behalen valt en je levert input aan regionale en landelijke verbetervoorstellen. Hierbij zorg je dat de voorgestelde verbeteringen praktisch en goed uitvoerbaar zijn.

Functie-eisen

 • Je hebt een minimaal een mbo-diploma en enkele jaren relevante ervaring of hebt net je hbo-opleiding afgerond;
 • Je hebt kennis van asset en datamanagement waarbij je bij voorkeur ervaring hebt opgedaan met systemen als KernGIS/Beheerkaart Nat (ArcGis), Meridian, Ultimo en AutoCAD: is dit niet het geval dan ben je in ieder geval bereid dit te gaan leren;
 • Je bent in staat om data kwaliteitsanalyses uit te voeren en monitoringstools toe te passen en te ontwikkelen en je hebt bij voorkeur ervaring met het programmeren in databases, kennis van kaders en ontwikkelingen als NEN 2767 decompositie, BIM, 3D-modellen en de Basisregistratie Grootschalige Topografie is een pre;
 • Je kunt goed plannen en organiseren, bent analytisch sterk;
 • Je kunt met jouw enthousiasme anderen overtuigen en communiceert zowel mondeling als schriftelijk goed;
 • Je steekt graag je handen uit de mouwen en gaat voor kwaliteit.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau Schaal 9
 • Salaris Min €2805 - Max €3963 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
 • Dienstverband Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Minimaal aantal uur per week 32 / Maximaal aantal uur per week 36

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

Bijzonderheden

 • Binnen deze functie reis je veel tussen de verschillende locaties van Rijkswaterstaat. Je werkt in ieder geval een dag in de week vanuit je standplaats;
 • Je exacte standplaats bepalen we in onderling overleg en hangt af van je woonplaats. Mogelijke standplaatsen zijn: Goes, Terneuzen, Middelburg;
 • Voor het reizen kun je gebruik maken een OV kaart of een (pool)auto;
 • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Jouw toekomstige afdeling
Zuid-Nederland is een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en bestaat uit een samenvoeging van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Binnen Zuid-Nederland zijn wij verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van onze (vaar)wegen, wateren en objecten, zoals de A2, de A58, de Maas, het Wilhelminakanaal en vele bruggen. Hiervoor werken wij samen met o.a. de provincies Noord-Brabant en Limburg, gemeenten, waterschappen en natuurorganisaties. Onze ambitie is om als één eenheid en met één werkwijze de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid in Nederland elke dag beter te maken. In totaal werken er ongeveer 370 mensen binnen ZN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.

Lisa Groot - Campusrecruiter - recruiter bij Rijkswaterstaat
Lisa Groot - Campusrecruiter
Stel je vraag via: