Verbetering van de waterkwaliteit in Nederland staat volop in de belangstelling. Alle zeilen worden bijgezet om de gestelde doelen te behalen en tegelijkertijd economische ontwikkeling mogelijk te maken. Als adviseur waterkwaliteit draag je bij aan beleid, maatregelen en monitoring ter verbetering van de (chemische) waterkwaliteit en daarmee aan een leefbaar Nederland.

Het organiseren en faciliteren van afstemming rondom de implementatie van de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW); dat is jouw kerntaak. Dit doe je zowel in nationaal als in internationaal verband.

Bij de implementatie van de KRW werken de Rijksoverheid, regionale waterschappen en provincies nauw samen. Coördinatie Stroomgebieden Nederland (CSN) heeft namens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de leiding en verzorgt de coördinatie en afstemming. Als lid van het CSN-team pak je diverse taken op. Je draagt bij aan de uitwerking van kaders, de voortgangsbewaking en de verbetering van de regionale waterkwaliteit.

Internationaal gezien neem je deel aan diverse overleggen, zoals die van de internationale Rijncommissie, de internationale Scheldecommissie en de EU Common Implementation Strategy van de KRW. Tijdens vooroverleg met betrokken in- en externe collega’s bespreek je de door jou opgestelde conceptinstructie voor Nederland en stel je deze vast. Tijdens de internationale overleggen draag je actief bij aan de discussie. De overlegresultaten koppel je terug naar je collega’s bij Rijkswaterstaat. Je onderhoudt en investeert in je (internationale) relevante netwerken.

Functie eisen

  • Je hebt een wo-diploma in de richting milieukunde, chemie, biologie, waterkwaliteit of duurzaamheid.
  • Je hebt bij voorkeur een aanvullende opleiding politicologie, communicatie, onderhandelings- of vergadertechniek.
  • Je hebt affiniteit met chemie, duurzaamheid of het tegengaan van verontreiniging en bij voorkeur ervaring met advisering binnen deze domeinen.
  • Je bent een echte teamplayer en geïnteresseerd in andere culturen.
  • Je bent geduldig, maar ook doelgericht.
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en beheerst de Engelse taal.
  • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Voor meer informatie en solliciteren kijk je op de site van Rijkswaterstaat.