Het aantal gevallen van cybercrime neemt nog steeds toe. De Rijksoverheid doet er alles aan om systemen goed te beveiligen, maar met technische maatregelen alleen ben je er niet. Ook onze medewerkers moeten zich bewust zijn van de gevaren. Tijdens jouw afstudeer-/onderzoeksstage maak jij een awarenessplan voor de medewerkers van Rijkswaterstaat. Zo lever jij een bijdrage aan cybersecurity.

Een welkomstbrief, introductiedag, iBewustzijn, een elevator game; het zijn enkele onmisbare elementen uit het te ontwikkelen awarenessplan van Rijkswaterstaat. Tijdens je stage maak je een compleet draaiboek voor onze medewerkers. Je zorgt ervoor dat dit document in lijn is met de andere communicatie-uitingen van Rijkswaterstaat en aansluit bij de lopende awarenesscampagnes voor het omgaan met vertrouwelijke informatie.

Het draaiboek beschrijft de huidige situatie en is ook bedoeld om te delen met de afdelingen Human Resource Management en Communicatie en het coördinatiecentrum Integrale Beveiliging. Voor het opstellen van het plan houd je interviews en raadpleeg je literatuur. Eventuele adviespunten noteer je en deel je met de betreffende afdelingen.

Functie-eisen

  • Je volgt een hbo-opleiding communicatie, informatiemanagement of cybersecurity.
  • Je bent initiatiefrijk en sociaal vaardig.
  • Je kunt je schriftelijk goed uitdrukken in de Nederlandse taal.
  • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Arbeids­voorwaarden

  • Dienst­verband: Afstudeerstage / scriptie
  • Minimaal aantal uren per week 32
  • Maximaal aantal uren per week 36
  • De stagevergoeding bedraagt maximaal 578 euro per maand bij een stage van 40 uur per week.

Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening

Rijkswaterstaat (RWS) is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Centrale Informatievoorziening

De Centrale Informatievoorziening (CIV) vormt een grote, complexe en uitdagende IV-wereld. Een wereld waarin big data nieuwe informatie uit grote hoeveelheden gegevens kan genereren. Waarin we steeds nieuwe oplossingen vinden om onze infrastructuur beter te benutten. En waarin we zorgen voor een (water)wegennet dat slim, veilig en duurzaam is.

Je kunt nog tot en met 20 augustus reageren!