Wat ga je doen?
Vind jij het leuk om door het verbeteren van datakwaliteit processen efficienter en effectiever te maken? Ben je in staat om grote hoeveelheden data te verwerken en hier zinnige informatie uit te halen? Dan zijn we op zoek naar jou voor een afstudeeropdracht rondom de volwassenheid van data binnen NS.

Doel van de afstudeeropdracht is het ontwikkelen van een data maturity model om de volwassenheid van een datadomein te meten (op datakwaliteit, proces en governance). De afstudeeropdracht omvat een literatuuronderzoek naar bestaande data maturity modellen, het vergelijken van voor NS relevante modellen en het doen van een voorstel voor het meest geschikte model voor de NS of wel het samenstellen van een geschikt model op basis van bestaande modellen. Ook dient als onderdeel van de opdracht dit model te worden toegepast op enkele datadomeinen.

Waar ben je goed in?
Voor deze afstudeerstage zijn we op zoek naar een master student met een opleiding binnen het thema business information, information sciences of information architecture. Je vindt het leuk om in een team samen te werken en zelf aan de slag te gaan met deze opdracht. Je beschikt over de volgende competenties: analytisch, flexibel en je hebt oog voor details.

Hier ga je werken
TOP Finance is één van de TOP programma’s van NS en heeft tot doel het verhogen van de kwaliteit van de financiële processen (‘van een 6 naar een 8’) en het verlagen van de kosten hiervan. Het TOP Finance programma leidt onder andere tot de vorming van een NS breed Service Center Finance (SCF), waarbij een kanteling van de dienstverlening plaatsvindt van Bedrijfsonderdeel georiënteerd naar functie georiënteerd.
Als onderdeel van het TOP Finance programma wordt de afdeling datamanagement ingericht waar masterdatamanagement een grote rol in speelt. In eerste instantie is dat voor de finance organisatie en een aantal aanverwante onderdelen (bijvoorbeeld inkoop, projecten, urenschrijven). In een later stadium zal dat verder worden uitgerold naar andere datadomeinen.

Vind je dit interessant?
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand). Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is. Heb je belangstelling voor deze stage? Je kunt direct solliciteren door op de button ‘solliciteren’ te klikken waarbij je gevraagd wordt om je CV en motivatiebrief toe te voegen.

Beschikbaarheid
Deze fulltime stage start in februari 2016 en duurt tot en met juni 2016 (in overleg kan hiervan worden afgeweken).