Afstuderen bij één van de grootste advies- en ingenieursbureau van Nederland? Oranjewoud daagt je uit!

Afstudeeropdracht: Toepassing van Kunststoffen in Constructies

Advies- en ingenieursbureau Oranjewoud investeert graag in de opleiding en persoonlijke ontwikkeling van jong talent. We bieden scholieren en studenten binnen diverse vakgebieden stages en afstudeerplekken aan. Hierin geven we je niet alleen een brede kijk op onze organisatie, je maakt ook actief kennis met het werkveld. Samen met onze enthousiaste begeleiders maak je jouw afstudeeropdracht tot een interessante en leerzame periode. En wie weet zien we je na jouw afstuderen als collega terug.

Doel:

Aan de hand van dit onderzoek willen we inzicht krijgen in de toepassing van kunststoffen in constructies (kunstwerken). Het ontwikkelen van kunststofsteigers is een onderdeel van deze opdracht.

Onderwerp:

Kunststoffen zijn relatief licht ten opzichte van traditionele materialen zoals beton, hout of staal en kunnen in verschillende vormen worden gemaakt. Oranjewoud wil graag weten in hoeverre kunststoffen geschikt zijn om toe te passen in constructies. De vraag is in welk type constructies kunststoffen kunnen worden gebruikt, of ze een volwaardig alternatief zijn voor de traditionele materialen en of ze voldoen aan wet- en regelgeving.

Inhoud:

Je krijgt twee maanden de tijd om aan de hand van literatuurstudie te onderzoeken welke toepassingen van kunststoffen in constructies er op dit moment zijn en waar het toepassen van kunststof in Oranjewoud-projecten overwogen had kunnen worden. Jouw onderzoek resulteert in een korte ontwikkelingsschets van het toepassen van kunststoffen bij kunstwerken en een aanzet tot het uitwerken van een aantalcases.

Periode:

Dit afstudeeronderzoek kan zo snel mogelijk starten.

Begeleiding: Projectingenieur Frank Sengers begeleidt jou tijdens deze opdracht. Daarnaast is er een derde partij die de begeleiding verzorgt voor het onderdeel steigers.

Locatie:

Almere.

Interesse?

Laat ons in een motivatiebrief en cv weten wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn en welke ervaring je hebt.

Meer informatie:

Neem contact op met Ingrid Muller, telefoonnummer (036) 530 81 45.