Leergierig, ambitieus, op zoek naar een kans om jezelf binnen je vakgebied te ontwikkelen? Bij Antea Group krijg je de ruimte om jezelf te bewijzen in een omgeving vol uitdagingen. Een verrijking voor jezelf en een mooie start van je carriere'.

Dit is jouw uitdaging
In 1997 bleek dat de pas 7 jaar oude val van de van Brienenoordbrug vermoeiingsscheuren had in de dekplaat. Dit is aanleiding geweest voor vele onderzoeken en renovaties. In de tussentijd weten we in Nederland veel meer over het vermoeiingsmechanisme van stalen rijdekken en zijn er al enkele renovatiemethoden ontwikkeld zoals: de HSB-overlaging en het versterken van rijdekken met verlijmde staalplaten. Het is echter niet zo eenvoudig om de rijdekken te versteken. Repareren is geen duurzame oplossing en hinder is niet gewenst. Soms zijn de brugdekken zodanig beschadigd dat het verstandiger is om de rijdekken volledig te vervangen. Los van de beschadigde bruggen zijn er ook kritieke bruggen die nog geen zichtbare schade hebben, maar op korte termijn wellicht groot onderhoud nodig hebben door vermoeiingsscheuren. Uit de praktijk blijkt dat het lastig is om de restlevensduur te voorspellen.

Ondanks het feit dat men al 17 jaar bezig is met het vermoeiingsprobleem zijn er nog veel aspecten die verbeterd kunnen worden. Binnen Antea Group willen we onze kennis op het gebied van orthotrope stalen rijdekken uitbreiden. Om deze kennis uit te breiden zoeken wij naar studenten die een bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van het vermoeiingsprobleem Enkele mogelijkheden zijn:

  • het ontwikkelen van een afwegingsmodel om zonder complexe berekeningen te bepalen of een bestaand rijdek gevoelig is voor vermoeiingsschade
  • monitorings- en onderhoudsstrategie ontwikkelen voor bruggen met vermoeiingsscheuren
  • het ruim 40 jaar oude standaardontwerp van orthotrope rijdekken vermoeiingsbestendiger maken
  • het ontwikkelen van nieuwe renovatietechnieken of het verbeteren van bestaande technieken
  • Het zoeken naar mogelijkheden om nog exacter de restlevensduur van orthotrope stalen rijdekken te voorspellen.

De scope van het onderzoek ligt echter niet vast en daarin willen wij jou uitdagen om dit met ons vorm te geven. Uiteraard met een of meerdere specialisten van Antea Group. Heb jij een innovatief idee dat niet aansluit bij bovenstaande voorstellen, maar wel bijdraagt aan het oplossen van het vermoeiingsprobleem, dan horen wij dit ook graag.

Wat vragen we van jou?
In een wereld die snel verandert zijn we op zoek naar studenten met ambitie, met passie voor hun vak. Studenten die hun kennis combineren met de wil om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Om voor deze afstudeeropdracht in aanmerking te komen, dien je aan de volgende eisen te voldoen:

  • je bent masterstudent Civiele Techniek aan een TU met als specialisatie Constructies
  • je hebt een passie voor je vak en bent sterk in mechanica
  • je hebt een ondernemende en pro-actieve houding
  • je beschikt over goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden

Afstuderen bij Antea Group
Bij Antea Group geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. Afstudeerders krijgen persoonlijke begeleiding en kunnen gebruik maken van de vakkennis van Antea Group. Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden die je kunt aansluiten op jouw wensen en behoeften Antea Group kent een informele bedrijfscultuur. We gaan voor kwaliteit, maar zonder al te veel omhaal. Kortom, je voelt je snel thuis in onze organisatie.

Antea Group en Infra
Als onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau is Antea Group actief binnen alle facetten van onze leefomgeving. Onze infrastructuur is daar een van. Van weg tot waterwerk, van brug tot aquaduct. De businesslijn Infra werkt aan verbindingen over land, water en onder de grond. Antea Group beheerst hierbij de volledige keten, van planstudie tot assetmanagement.

Antea Group
Understandig today. Improving tomorrow.

Interesse
Laat ons in een motivatiebrief en cv weten wat je te bieden hebt en wat je ambities zijn.

Meer informatie:
Neem contact op met Ingrid Muller, telefoonnummer (036) 530 81 45.