Wat ga je doen?
Als stagiair(e) ga jij aan de slag met een uitdagende afstudeerstage op het gebied van ICT. Voor de afdeling Ontwikkeling & Projecten ga jij, afhankelijk van je studierichting, aan de slag met één van deze drie onderstaande uitdagende afstudeeropdrachten. De afdeling Ontwikkeling & Projecten houdt zich onder andere bezig met het materieelplanningssysteem. De drie scrumteams, bestaande uit een scrum master, informatie analist, ontwikkelaars en testers, ontwikkelen software voor dit systeem. Naast je afstudeeropdracht wordt je onderdeel van één van deze teams.

Opdracht 1: Vertragingsprognose
Vertragingen tijdens de uitvoering van de dienstregeling worden automatisch gemeten en gerapporteerd aan de verkeersleider en de reiziger. Het effect van de vertraging op het vervolg van de rit wordt nog niet geautomatiseerd voorspeld. Een goede prognose zou heel waardevol zijn voor betere communicatie en het op tijd voorkomen van vervolgproblemen. Jij gaat aan de slag met historische vertragingsgegevens om op basis van patroonherkenning vertragingen te voorspellen. Bewijs de nauwkeurigheid van deze prognose door de prognose los te laten op echte vertragingen, en lever een benchmark op die aantoont hoe goed de prognose is.

Opdracht 2: Project benchmark
Het programma Besturing 3.0 heeft de ambitieuze opdracht om de transportbesturing van NS grondig te innoveren. Binnen deze projecten wordt door teams aan verschillende uitdagingen gewerkt. Om te volgen of op programma-niveau teams van elkaar kunnen leren en effectief samen werken is behoefte aan overzicht en ondersteuning waar jij bij gaat helpen. Samen met programma-, project- en ondersteunende organisatie bepaal jij een afgebakend doel om meer inzichtelijk te maken.

Opdracht 3: Mobile “second screen” concepten voor transportbesturing
Het programma Besturing 3.0 heeft de ambitieuze opdracht om de transportbesturing van NS grondig te innoveren. Binnen transportbesturing worden nu vooral systemen gebruikt, die ontworpen zijn voor zeer grote schermen om een situatie-overzicht te presenteren. Er is nog veel meer digitaal mogelijk in de samenwerking. Jij gaat de bestaande werkwijze inventariseren en bedenken hoe “second screen” toepassingen op een tablet zouden helpen om sneller en gemakkelijker samen te werken. Deze concepten werk je uit in prototypes die op het device kunnen worden beproefd.

Waar ben je goed in?

Om succesvol te zijn zit je in je laatste fase van je studie (technische) Informatica op HBO of WO niveau. Om de rol van stagiair(e) goed te kunnen vervullen beschik je over de volgende eigenschappen: je bent assertief, zelfsturend en communicatief vaardig. Je durft kritische vragen te stellen aan jezelf en je collega’s. Je hebt affiniteit met software ontwikkeling en je bent altijd op de hoogte van de nieuwste marktontwikkeling op IT gebied. Deze stage start per augustus/september 2014 tot en met januari 2015.

Indien de stage naar tevredenheid, van beide kanten, wordt uitgevoerd is de intentie dat je na je afstudeerstage bij NS aan de slag gaat als Software Ontwikkelaar. Je krijgt dan vanuit InfoSupport een intensief opleidingstraject tot ontwikkelaar aangeboden.

Hier ga je werken

NS Reizigers wil dat meer mensen vaker de groene trein nemen. Daarmee dragen wij bij aan de mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid van Nederland. Wij zijn mensen die mensen naar mensen brengen. We maken onze dienstverlening in het bijzijn van de reiziger. Wij zijn hét gezicht van NS en brengen dagelijks ruim één miljoen mensen naar hun bestemming: of het nu om werk of vrije tijd gaat, zoals een bezoekje aan familie, een leuk museum, een dagje strand of het bezichtigen van een mooie stad. Attente dienstverlening vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek binnen ons bedrijf. Met circa 11.000 medewerkers, van machinist tot hoofdconducteur, van logistiek medewerkers tot marketeers op kantoor, met z’n allen proberen we dagelijks ons steentje bij te dragen aan attente dienstverlening. Onze kernwaarden zijn gastvrij, proactief, vakkundig en verbindend.

Vind je dit interessant?

Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand). Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

Heb je belangstelling voor deze stage? Je kunt direct solliciteren door op de button ‘solliciteren’ te klikken waarbij je gevraagd wordt om je CV en motivatiebrief toe te voegen.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Daphne van der Sprong (stagecoördinator), telefoon 06-19283568. Deze fulltime meewerkstage start augustus/september 2014 en duurt ongeveer 5 maanden.