Als stagiair(e) informatie analist binnen de stafafdeling, ben je het kloppende hart van de NS Klantenservice. Uit grote hoeveelheden data destilleer jij de juiste informatie en maak je analyses om de Klantenservice afdelingen van NS zo goed mogelijk te laten presteren. Als informatie analist maak je analyses en rapportages die je presenteert aan onze klantenservice met zo’n 600 medewerkers en locaties in Groningen, Utrecht, Tilburg en Eindhoven. Het is niet alleen jouw werk om een solide rapportages structuur te onderhouden maar ook om deze verder uit te bouwen en te ontwikkelen samen met je collega’s op de afdeling en in samenwerking met andere afdelingen binnen NS.

Je kijkt kritisch naar efficiëntie en effectiviteit. Je analyseert de klantcontacten en de prestaties van klantenservice teams, afdelingen en de medewerkers. Periodiek en ad hoc lever je rapportages en analyses aan het management van klantenservice en adviseer je over te maken productieafspraken met externe partijen en effectiviteit van de bezetting. Eventuele knelpunten ondervang je en je stelt KPI’s en SLA’s op.

Voor het management van klantenservice, de Sr WFM en de medewerkers forecasting, planning & traffic, ben jij dan ook het aanspreekpunt rondom rapportages en analyses. Op basis van jouw scherpe analyses geef je adviezen voor de korte, middellange en lange termijn.

Uiteraard doe je dit alles niet alleen, maar maak je binnen de stafdeling van NS KlanteNService deel uit van het WFM team (‘Workforce-management’). Binnen dit team speel jij een cruciale rol vanuit jouw vakkennis, talent en drive om resultaten te boeken. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen maken jullie onze klantenservice beter. Wil jij jezelf graag blijven ontwikkelen? Dan zijn er bovendien doorgroeimogelijkheden binnen NS.

Waar ben je goed in?
Voor deze stage zijn we op zoek naar een WO student(e) met een bèta achtergrond. Je kunt hierbij denken aan de studie Bedrijfskunde, (Technische) Bestuurskunde, Bedrijfseconomie, Econometrie of Bedrijfskundige Informatica. Het is hierbij belangrijk dat je analytisch, probleemoplossend en pro actief bent. Jij durft onze huidige processen met een frisse blik te bekijken. Verder heb je goede kennis van Microsoft Excel en Microsoft Access.

Hier ga je werken
NS Reizigers wil dat meer mensen vaker de groene trein nemen. Daarmee dragen wij bij aan de mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid van Nederland. Wij zijn mensen die mensen naar mensen brengen. We maken onze dienstverlening in het bijzijn van de reiziger. Wij zijn hét gezicht van NS en brengen dagelijks ruim één miljoen mensen naar hun bestemming: of het nu om werk of vrije tijd gaat, zoals een bezoekje aan familie, een leuk museum, een dagje strand of het bezichtigen van een mooie stad. Attente dienstverlening vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek binnen ons bedrijf. Met circa 11.000 medewerkers, van machinist tot hoofdconducteur, van logistiek medewerkers tot marketeers op kantoor, met z’n allen proberen we dagelijks ons steentje bij te dragen aan attente dienstverlening. Onze kernwaarden zijn gastvrij, proactief, vakkundig en verbindend.
Het WFM team waar je deel van gaat uitmaken, is primair verantwoordelijk voor sturingsinformatie, prognoses werkaanbod, planning van capaciteit (workforce) en adviezen voor inroostering van de benodigde capaciteit. Ook meet de afdeling de geprognosticeerde en werkelijke prestaties van kanalen, processen en afdelingen en stuurt daar waar nodig bij met het oog op de te behalen Servicelevels. Daarnaast analyseert de afdeling de klachten van klanten en rapporteert daarover aan afnemers binnen en in toenemende mate buiten Klantenservice. Zij verzorgt hiermee een wezenlijke terugkoppelfunctie naar het management en brengt “de stem van de klant” in de organisatie. De ambitie is om de komende jaren het aandeel externe afnemers binnen NS te vergroten.

Vind je dit interessant?
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand). Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is. Heb je belangstelling voor deze stage? Je kunt direct solliciteren door op de button ‘solliciteren’ te klikken waarbij je gevraagd wordt om je CV en motivatiebrief toe te voegen.