Wat ga je doen?

Als stagiair(e) bij NS Toolsupport maak je deel uit van een dynamisch en enthousiast team, wat bestaat uit een tiental specialisten. Je gaat mee draaien in de dagelijkse praktijk waarbij we onze klanten (project- en beheerteams) op allerlei gebieden ondersteunen in het gebruik van de ontwikkelstraat (genaamd TOPAAS), waardoor je je skills als consultant, coach of analist sterk kunt ontwikkelen. Je krijgt daarmee te maken met technische of procedurele vraagstukken, het opbouwen van klantrelaties, het plannen en prioriteren van werkzaamheden voor jezelf en anderen.
De meeloopwerkzaamheden kunnen gecombineerd met een afstudeeronderzoek waarbij de inbreng van de student als input geldt. Denk hierbij bijv. aan: • een marktonderzoek voor de selectie van additionele functionaliteit, • het verdiepen van kennis / verder ontwikkelen van bestaande functionaliteit • het implementeren van de processen bij de project- en beheerteams

Waar ben je goed in?

Om succesvol te zijn zit je in je laatste fase van je studie Business & IT (of aanverwant) op WO niveau. Om de rol van stagiair(e) goed te kunnen vervullen beschik je over de volgende eigenschappen: • Je bent assertief, nieuwsgierig, analytisch, zelfsturend en communicatief vaardig. • Je durft kritische vragen te stellen aan jezelf en je collega’s. • Je hebt een affiniteit met tooling en ontwikkelprocessen. • Je bent enigszins bekend met methodieken zoals scrum, RUP, Prince2, TMAP, ITIL.
De stage start in augustus/september 2015 en duurt ongeveer 5 maanden. In overleg kan je ook eerder beginnen.

Hier ga je werken

Bij de IT afdelingen binnen de NS worden projectmatig IT-systemen ontwikkeld in onder meer de domeinen Logistiek, Transportbesturing, Reisinformatie. Binnen de IT projecten wordt de innovatieve ontwikkelstraat (TOPAAS) steeds breder gebruikt. Om dit te kunnen stroomlijnen en verder uit te kunnen bouwen zoeken we een gedreven IT-er die deze groei kan ondersteunen. Je gaat aan de slag binnen het NS Tool Support Team. Het NS Tool Support Team is onderdeel van de NS Groep, en levert twee diensten; de ontwikkelstraat (TOPAAS) en de ketentestomgeving (KWARTS). Het NS Tool Support Team beheert de omgevingen, coacht de afnemers bij het gebruik, ontwikkelt trainingen en faciliteert de doorontwikkeling van beide diensten op basis van gebruikerswensen en marktconforme ontwikkelingen.

Vind je dit interessant?

Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand). Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is. Heb je belangstelling voor deze stage? Je kunt direct solliciteren door op de button ‘solliciteren’ te klikken waarbij je gevraagd wordt om je CV en motivatiebrief toe te voegen.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Jan Paul Krikken (Recruiter IT), telefoon 030- 235 36 46.