Over de functie
Wij zijn op zoek naar een afstudeerder die zich vanuit de Ontwerpafdeling van Mobilis wil bezighouden met een onderzoek naar de mogelijkheden en het gebruik van Augmented Reality (AR) op de bouwplaats.

Binnen onze Ontwerpafdeling maken wij al langere tijd gebruik van 3D modellering om het ontwerp optimaal en inzichtelijk vast te leggen. Vanuit deze modellen produceren wij uiteindelijk 2D bouwtekeningen. Deze tekeningen worden uiteindelijk op de bouw gebruikt en komen daarmee in handen van uitvoerend personeel.
Het omzetten van een 3D model naar een 2D tekening is een tijdrovend en inefficiënt proces. Echter op basis van het 3D model kunnen we buiten nog niet direct bouwen… Of toch wel?

Door de hedendaagse technologische ontwikkeling zien we de mogelijkheden met Augmented Realitiy in rap tempo toenemen.

Augmented Reality wordt in het Nederlands ook wel toegevoegde realiteit genoemd. Je ziet de wereld, met daar overheen een extra laag informatie. Veronderstel nu eens dat een uitvoerder op zijn mobiel of op een ander apparaat, precies de locatie van een heipaal of een damwand kan projecteren, of de locatie van poeren van windmasten inclusief wapening. Dan kan deze innovatie zomaar een enorme toegevoegde waarde leveren voor ons als aannemer.
AR is niet persé een nieuwe technologie, maar wij merken dat er in het afgelopen jaar een enorme uitspatting is geweest in kleine- en grote bedrijven die innoveren met AR technologie. Er zijn inmiddels enorm veel bedrijven die contact met opnemen om hun concept bij ons te pitchen. Zijn deze oplossingen nu wel nauwkeurig, gebruiksvriendelijk en toegankelijk genoeg? En welke oplossing sluit nu het beste aan bij ons type werk? En misschien nog wel het belangrijkste: gaan we er sneller van verbinden en beter van bouwen?

Dit is waar wij een opening zien voor jou! Je gaat vol enthousiasme en met een realistische blik op onderzoek uit. Je zet de (on)mogelijkheden en voor- en nadelen op een rij en bepaalt of het ons kosten technisch een voorsprong kan geven. Je zoekt contact met de AR leveranciers en onze uitvoering en komt met een gedegen advies. Volgens ons is dit een interessant onderzoek waar je veel passie en tijd in kan steken en waarmee je zeker ook meerwaarde voor ons bedrijf en de toekomst van de bouwsector kunt leveren.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken bij een slimme verbinder die werkt aan zowel grote als kleine infrastructurele projecten. Als onderdeel van TBI hebben wij het vermogen om het juiste team te koppelen aan de juiste technieken. Wij snappen hoe partijen zo samenwerken dat ze telkens tot hun meerwaarde komen. Of het nou om partners of onderaannemers gaat. Of een project nou duurzaam, tegen minimale hinder of met een maatschappelijk doel gerealiseerd wordt. Dankzij goede voorbereiding maken wij onze beloftes waar. Samen staan we voor kwaliteit van bouwen, wat betekent dat je continu bekijkt welke innovaties je kunt toepassen.

Naast het serieuze werk houden wij ook van plezier en gezelligheid! Post corona komen wij meerdere keren per jaar met het bedrijf samen om up-to-date te blijven van de ontwikkelingen. Dit doen we met een presentatie en een gezellige barbecue of buffet. Bijna alle collega’s zijn hierbij aanwezig en dit zorgt altijd voor een gezellige avond! Naast mooie projecten met elkaar bouwen ook voldoende ruimte voor plezier en gezelligheid!

Bij een slimme verbinder horen een aantal eigenschappen….. karaktertrekken die bij alle medewerkers van Mobilis terugkomen. Deze kernwaarden vormen de basis van onze cultuur: de eigenschappen die ons bedrijf kenmerken en motiveren. En die ons onderscheidend maken. Deze drie kernwaarden zijn: Verbinding, Vooruitgang en Vakbekwaam. Deze 3 V’s maken dat we een optimaal resultaat halen. Niet afzonderlijk, maar als team.
Een Mobiliaan neemt het initiatief om andere disciplines, vakgebieden, teamleden te verbinden… een echte verbinder dus. We geven ruimte aan nieuwe ideeën en een creatief denkproces om te kunnen innoveren. Wij durven onderscheidend te zijn. Gedrevenheid en oog voor kwaliteit past bij een Mobiliaan. Respect hebben voor de vakbekwaamheid van je collega’s, daar draait het om. En in alles wat we doen staat veiligheid op 1. Daar zijn we trots op.
Met een team van 450 Mobilianen bouwen we al ruim 100 jaar aan de infrastructuur van Nederland. Wij werken vooral vanuit onze projecten door heel Nederland. Wij werken onder andere aan de nieuwe A16 Rotterdam, de Oosterweelverbinding in Antwerpen en aan nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallaties in Limburg. Daarnaast onderhouden wij onze projecten met Meerjarige Contracten en passen wij Speciale Technieken toe. En we zijn hier maar wat trots op!

Ervaring
Je krijgt er energie van om je vast te bijten in een bepaald onderwerp. Je bent nieuwsgierig ingesteld en treedt graag in contact met diverse personen en afdelingen zowel intern als extern.

  • Je bent communicatief vaardig en je bent in staat zelfstandig te werken; Je hebt een proactieve houding.
  • Je bent analytisch sterk en durft met een frisse blik te kijken naar het vraagstuk;
  • Je bent intrinsiek gemotiveerd om vernieuwing/innovatie te onderzoeken en de bouwsector efficiënter te maken
  • Je volgt een opleiding van Civiele techniek, Bouwkunde, ICT, Embedded system engineer of vergelijkbare.

Wat wij bieden
Naast een plezierige werksfeer, bieden wij een uitdagende afstudeerstage met begeleiding van ervaren collega’s binnen het vakgebied. Daarnaast krijg je natuurlijk ook een stagevergoeding als waardering voor je inzet.

Claudia Ritmeester - recruiter bij TBI
Claudia Ritmeester
Stel je vraag via: