Wat ga je doen?

Voor het team PMO (Project Management Office) binnen de afdeling Center of Excellence ga je aan de slag met een uitdagende opdracht. Je gaat onderzoeken hoe PMO georganiseerd en gepositioneerd kan worden in de huidige professionele projectmanagement omgeving binnen NS. Denk hierbij aan keuzes als all round PMO-ers of een combinatie van all rounders met specialisten op 1 vlak (bijvoorbeeld planners). Je kijkt hierbij naar best practices, onderscheidende aspecten van dit team ten opzichte van andere PMO teams binnen NS en je brengt de klantbehoefte in kaart. Dit doe je onder andere door het houden van interviews, organiseren van workshops en het raadplegen van vakliteratuur. Je brengt een adviesrapport uit waarbij je aangeeft welke manier van organiseren van PMO het meest wenselijk is in de context van het Center of Excellence. Daarnaast kijk je welke PMO processen en producten (bijvoorbeeld risicomanagement, voortgangsrapportages, etc.) gestandaardiseerd kunnen worden en hoe de huidige kennis bij PMO zo goed mogelijk geborgd en ontsloten kan worden.

Waar ben je goed in?

We zijn op zoek naar een HBO/WO student(e) in de richting van Organisatiekunde. Je hebt de volgende competenties: analytisch, zelfstandig en proactief. Daarnaast beschik je over een helikopter view en ben je goed in het structureren en bundelen van informatie.

Hier ga je werken

Het is onze ambitie een klant gedreven, multimodale, nationale en Europese dienstverlener te zijn. Onze strategie vertelt langs welke weg wij die ambitie willen bereiken. Strategieontwikkeling en de uitvoering van NS-beleid geven vorm aan de toekomst van NS. De concernstaven en ondersteunende bedrijven van NS adviseren de bedrijfsonderdelen en de directie van NS hierover en faciliteren ze bij de implementatie ervan.

Vind je dit interessant?

Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand). Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.
Heb je belangstelling voor deze stage? Je kunt direct solliciteren door naar de website te gaan https://werkenbijns.nl/vacatures/afstudeerstage-project-management-office/ waarbij je gevraagd wordt om je CV en motivatiebrief toe te voegen.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Daphne van der Sprong (stagecoördinator), telefoon 06-19283568.
Deze fulltime afstudeerstage start in september 2014.