Wat ga je doen?
We hebben 2 technische afstudeerplekken beschikbaar voor de periode vanaf januari / februari 2018. Je gaat stage lopen op de afdeling Support Techniek bij het onderhoudsbedrijf in Leidschendam. Dit onderhoudsbedrijf is gespecialiseerd in onderhoud aan het materieel (trein) van het sprinter segment. De onderhoudsconcepten, eisen aan beschikbaarheid en veiligheid zijn zeer vergelijkbaar met die van de Aviation Industry. De Support Techniek afdeling zorgt voor de werkbeschrijvingen, onderzoekstechnieken, storingen, onderhoud instructies en welke middelen nodig zijn voor het technisch onderhoud.

Onderzoek
Om de reiziger maximale stoelcapaciteit te kunnen bieden proberen wij de ongeplande extra binnenkomsten (EBK) zo minimaal en kort mogelijk te houden. Hierbij zijn we druk bezig met het implementeren van Real Time Monitoring systemen en het opzetten van afhandelscenario’s voor de monteurs. Je gaat met je onderzoek de collega’s ondersteunen en meedenken in kansen/oplossingen om zit zo zorvuldig mogelijk op te zetten en uit te bouwen. Als je bij ons komt afstuderen, gaan we samen een specifiek onderwerp zoeken, gericht hierop.

Waar ben je goed in?
Je herkent jezelf in het volgende:

  • Je volgt een HBO opleiding, zoals Aviation Studies, Werktuigbouwkunde of aanverwant en je zit in je 3e of 4e jaar van je studie;
  • Je hebt daarnaast affiniteit met de echte techniek en vindt het leuk om met deze echte techniek bezig te zijn;
  • Je bent communicatief sterk, beschikt over goede rapportage vaardigheden en je hebt analytisch vermogen;
  • Verder ben je proactief en initiatiefrijk, kan je verantwoordelijkheid dragen en werk je accuraat.

Hier ga je werken
In deze functie werk je voor Onderhousbedrijf Leidschendam, wat onderdeel uitmaakt van de technische bedrijfsonderdelen van NS. Ruim 1,1 miljoen treinreizigers rekenen iedere dag weer op goed werkende en veilige treinen. De technische bedrijfsonderdelen van NS zijn hier verantwoordelijk voor. Wij zorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week voor het onderhoud, schadeherstel, revisie en reiniging van treinstellen. Het onderhoudsbedrijf wordt gedreven door techniek. Maar ook veiligheid, kwaliteit, klantgerichtheid en innovatie zijn belangrijke thema’s. Kom je bij ons werken, dan krijg je een veelzijdige en uitdagende baan. Jouw werk doet ertoe! Want zonder treinen, geen NS. Kijk voor meer informatie op www.nstechwerk.nl

Met circa 3.300 medewerkers verspreid over meer dan 30 locaties in Nederland, zijn de technische bedrijven van NS uitgegroeid tot de partner voor (internationale) vervoerders en eigenaren van rollend materieel. Creativiteit en innovatief vermogen worden gestimuleerd. Innovatie betekent voor NS ook investeren in high-tech werkplaatsen en de meest moderne outillage. NS werkt daarbij samen met treinfabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten. De ambitie is duidelijk: het uitgroeien tot Europa ’s modernste onderhoudsbedrijf in rollend materieel. NS staat voor eenvoud, éénheid en eigenaarschap, dat is ook wat wij verwachten van de Engineer Elektrotechniek Haarlem.

Vind je dit interessant?
Stage lopen bij NS betekent theorie en kennis direct toepassen in de praktijk, stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en grenzen verleggen waarbij je vanuit NS goede begeleiding krijgt. Naast een zorgvuldige begeleiding ontvang je een aantrekkelijke stagevergoeding (tussen de 350 en 500 euro per maand).
Tevens hebben we een stagevereniging (interNS) die jou de mogelijkheid biedt om kennis te maken met andere stagiair(e)s en de verschillende bedrijfsonderdelen die NS rijk is.

Heb je interesse in deze vacature?

Reageer graag uitsluitend via de sollicitatiebutton op deze pagina;
Richt jouw sollicitatie aan Eline Boekhout, corporate recruiter Techniek;
De sluitingsdatum van deze vacature is niet vastgelegd. We sluiten de vacature bij voldoende geschikte reacties;
Je sollicitatie is definitief als je een automatische bevestiging per mail hebt ontvangen;
Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure;
Wij streven ernaar binnen twee weken bericht te geven over de voortgang.


Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het Secretariaat van de afdeling Recruitment, 088 67 13 666.

Eline Boekhout - Corporate Recruiter Techniek - recruiter bij NS
Eline Boekhout - Corporate Recruiter Techniek
Stel je vraag via: