Jouw uitdaging
Dit is de rol

Het Dutch Innovation Park is dé plek in Zoetermeer en Nederland voor toegepaste innovaties op het gebied van cybersecurity, big data, smart mobility en eHealth & care. Hier delen IT-bedrijven en zo’n 800 IT-studenten van De Haagse Hogeschool en mboRijnland kennis en werken er samen.

Naast studenten van De Haagse Hogeschool en mboRijnland zijn er zo’n 70 bedrijven gehuisvest in het Dutch Innovation Park. Deze bedrijven opereren binnen de grenzen van het Park in bedrijfsverzamelgebouwen, gehuurde panden van grote vastgoedeigenaren of eigen bezit.

Dit zijn wij

Je doet onderzoek vanuit de gemeente Zoetermeer; een toekomstgerichte organisatie, waarin de mens centraal staat. We gaan aan de slag voor de stad, samen met onze partners, inwoners en ondernemers. We spelen in op de behoeften die in de stad leven en doen dat op een manier die voor iedereen het beste resultaat oplevert. ‘Samenwerken, daadkracht en vertrouwen’ staan daarbij hoog in het vaandel. Dat betekent dat we met het bestuur, de medewerkers, de inwoners en onze netwerkpartners werken aan het realiseren van het beste resultaat voor de stad Zoetermeer en inwoners. In onze organisatie werken we intensief samen met zowel verschillende afdelingen binnen de gemeente als met externe partners in de samenleving. Op deze manier zijn we in staat snel en flexibel te blijven inspelen op de veranderingen in de wereld om ons heen.

Bij de gemeente loop je mee met ervaren collega’s en doe je ervaring op met adviseren en ondersteunen. Een plek bij de gemeente biedt inzicht in het functioneren van een samenleving, de dynamiek tussen ambtenaar en inwoner, en de transitie van politieke besluitvorming naar beleid.

Functie-eisen
Dit ben jij

Je sluit je aan bij het multidisciplinaire projectteam dat samenwerkt om het gebied verder te ontwikkelen en goed op de kaart te zetten. Deze ontwikkeling is zo’n zeven jaar geleden gestart en er zijn al mooie successen geboekt. Nu is het tijd om de stakeholders (Parkbewoners) verder te verbinden aan het Dutch Innovation Park. De vraag aan jou is: hoe dit aan te pakken. Graag formuleren we samen met jou de onderzoeksvraag.

Wij zien graag in jou terug dat je een proactieve, hands-on en communicatieve instelling hebt. Jouw werkhouding is zelfstandig, maar je kunt ook goed in teamverband werken, Je bent creatief en flexibel en je vindt het leuk om te schrijven.

Dit neem je mee

  • Jij bent een vierdejaarsstudent en volgt een hbo-opleiding in de richting van marketing en/of communicatie
  • Interesse in IT en innovatie is een pre
  • Bij voorkeur ben je bekend in Zoetermeer en/of het Dutch Innovation Park

Goed om te weten
Dit bieden wij

  • Enthousiaste collega’s en een goede informele werksfeer
  • Goede begeleiding en samenwerking vanuit het projectteam
  • Een functie waarmee je je sociale en organisatorische talenten kunt uitbreiden
  • Mogelijkheden om je netwerk en cv uit te breiden
  • Marktconforme stagevergoeding volgens de richtlijnen van de gemeente Zoetermeer: € 300,- netto per maand bij een 36-urige werkweek en een stage van minimaal 3 maanden

Dit is geen meewerkstage maar je kunt wel meedraaien in projecten en/of werkzaamheden.

Enthousiast?

Stuur dan motivatie en cv in via de sollicitatie-knop voor de sluitingsdatum van 7 december 2021. De vacature kan eerder gesloten worden bij het vinden van een geschikte kandidaat. De gesprekken zullen in overleg worden gepland en zullen door de huidige omstandigheden digitaal plaatsvinden.

Voor inhoudelijke vragen over de stageplaats kan je contact opnemen met Michelle Lots, m.lots@zoetermeer.nl of 06 34 30 1200. Word jij uitgenodigd? Houd er dan rekening mee dat we je in de week van 13 december 2021 uitnodigen voor een gesprek.

We moedigen studenten die in Zoetermeer wonen extra uit om te reageren. Jouw blik als inwoner van Zoetermeer is voor ons een waardevolle input.

Over de afdeling
De afdeling Communicatie ondersteunt de organisatie waarbij de focus ligt op (complexe) communicatievraagstukken en bij vraagstukken die op de politiek bestuurlijke agenda staan. Wij adviseren over de profilering van het bestuur en haar beleid. Hebben een actief mediabeleid, en doen aan onderzoek en monitoring van issues. Communicatie stelt de organisatie in staat om zelfstandig te communiceren binnen de afgesproken uitgangspunten en kaders. Naast advisering blijft hoogwaardige uitvoering bij complexe vraagstukken ook een taak van Communicatie. Onze afdeling bestaat uit (bestuurs-) communicatieadviseurs, adviseurs voor de medewerkers, woordvoerders, en citymarketing. We investeren in specifieke opleidingen en begeleiding van de medewerkers. We verwachten dat onze medewerkers een proactieve houding hebben, bijblijven in het vakgebied Communicatie en hierin opleidingen volgen.

Zoetermeer is een toekomstgerichte stad
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst. We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de missie waar wij voor gaan!