Van veel evenementen is het momenteel onduidelijk in welke vorm ze worden aangeboden. We doen er alles aan om je de juiste informatie te geven, maar check voor de zekerheid ook altijd even de site van de betreffende werkgever met informatie over evenementen en sollicitatieprocedures

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor voeding, water, milieu en farmaceutische producten. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in een groeiend aantal andere markten zoals bijvoorbeeld de agrarische sector of op het gebied van genomics. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise. Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 35.000 medewerkers, verdeeld over 400 moderne laboratoria en is actief in 44 landen.

Eurofins Environment Testing Benelux biedt in Nederland en België laboratoriumonderzoek aan op het gebied van bodem, water en asbest vanuit haar laboratoria in Amsterdam, Barneveld en Barendrecht. Daarnaast zijn er verkoopkantoren in België, Spanje en Engeland. Per locatie zijn er meerdere zelfstandig werkende Business Units met elk hun eigen diensten en omvang. Eurofins Environment Testing Benelux maakt een sterke groei en ontwikkeling door, waarbij dynamiek en verandering volop aanwezig zijn.

De uitdaging
Wij zoeken een Business Controller die de ambities, innovaties en het ondernemerschap van Eurofins in de juiste banen weet te leiden. Je bent verantwoordelijk voor de efficiënte inrichting van de financiële rapportages, maar bovenal speel je een rol als stevige strategisch business partner voor de Directie. Je ontwikkelt en implementeert financiële tools, waaronder Key Performance Indicators (KPI's) en stuurinformatie. Jij bent het bedrijfskundig geweten en buigt je over vragen als: waar laten we nu besparingen en kansen liggen, wat is de huidige en gewenste positie van het bedrijf, hoe komen we verder en hoe meten we de voortgang. Je weet waarde toe te voegen aan de Directie middels scherpe adviezen en daadkrachtige sturing. Jij bent als Business Controller van nature meer in charge dan in control. De Business Controller rapporteert rechtstreeks aan de National Division Leader. Standplaats Amsterdam en Barneveld (GLD).

Jouw profiel
Je hebt de drive en ambitie om verder door te groeien bij Eurofins. Je bent sterk analytisch onderlegd en hebt natuurlijke affiniteit met de dagelijkse bedrijfsvoering en financiële analyses. Je beschikt over een afgeronde WO opleiding, gaat pragmatisch om met complexiteit en hebt een flinke dosis lef. Je neemt geen genoegen met status quo, bent zelf startend en resultaatgericht. Een positie als Business Controller zie je als de logische eerste stap richting een positie in een management team en daarna general management. Bijvoorbeeld een leidinggevende rol met een eigen P&L verantwoordelijkheid binnen Eurofins.

Persoonlijke eigenschappen:
• Sterk analytisch onderlegd
• Zelf startend, ondernemend en een gezonde dosis lef
• Communicatief sterk
• Natuurlijk leiderschap
• Inventief, zelfstandig met sterk oog voor het team
• Creatief, pragmatisch en energiek
• Resultaatgericht en overtuigend
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
• Flexibel en reisbereid


Wat kan Eurofins jou bieden?
Je wordt onderdeel van het snelgroeiende en dynamische bedrijf Eurofins, waarmee je een stevige basis aan management ervaring toevoegt aan je CV. Met een groeiend aantal vestigingen biedt Eurofins kansen voor talent voor nationale en internationale vervolgstappen. Eurofins biedt een marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden. En uiteraard een team met enthousiaste en gedreven collega’s.

Interesse?
Heb je belangstelling voor deze vacature, stuur dan jouw CV en korte motivatie naar Anne-Roos van Bourgondiën van Qompas (arb@qompas.nl). Mocht je verder vragen hebben kan je contact opnemen met Anne-Roos van Bourgondiën via 071-5815588 of arb@qompas.nl.