Talent Programme voor startende Financieringsspecialisten bij Commercial Banking!
Je start als Financieringsspecialist en bent, samen met de Relatiemanager, verantwoordelijk voor het bedienen van klanten binnen een bepaalde sector. In 12 maanden ontdek je wat het werken als Financieringsspecialist bij ABN AMRO jou kan bieden. In dit jaar werk je intensief aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling en ontdek je hoe jouw talent het best tot z’n recht komt.

In het kort
Deel jij onze kijk op bankieren, ondernemen en innovatie? Heb jij de juiste commerciële instelling waarmee je op zoek gaat naar oplossingen die de verwachtingen van onze klanten overtreffen? Ben jij die geboren Financieringsspecialist die de klantwens snel in kaart weet te brengen? En wil jij een vliegende start maken met veel verantwoordelijkheid en een goed opleidingsprogramma? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk
Je start als Financieringsspecialist binnen ABN AMRO Commercial Banking en bent, samen met de Relatiemanager, verantwoordelijk voor het bedienen van klanten binnen een bepaalde sector. Er zijn vacatures in heel Nederland. Samen met jouw team ben jij verantwoordelijk voor de acquisitie, voorbereiding en afhandeling van overnames en andere complexe financieringsvormen. Hierbij focus je je op klanten in een bepaalde doelgroep, waarbij het kan gaan om de bakker om de hoek tot grote (internationale) corporates. Je krijgt meteen veel verantwoordelijkheid en voert zelfstandig taken uit, soms onder begeleiding van meer ervaren collega’s. Denk hierbij aan het adviseren over financiële producten, het behandelen van kredietaanvragen en structuren van complexe krediet gerelateerde vraagstukken. Je interesseert je voor wat er in de wereld gebeurt, begrijpt wat onze klanten bezig houdt en denkt mee over kansen en mogelijke innovaties. Tijdens het Commercial Banking Starterstrack ontdek je in 12 maanden wat het werken als Financieringsspecialist bij ABN AMRO jou kan bieden. In dit jaar werk je intensief aan je persoonlijke ontwikkeling en ontdek je hoe jouw talent het best tot z’n recht komt. Hierbij word je intensief begeleid door je manager, naaste collega’s en een persoonlijke coach. Je werkt actief aan het vergroten van je kennis, volgt een opleidingsprogramma en hebt go-and-see-dagen bij verschillende onderdelen binnen de bank. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te werken aan innovatieve projecten. Op deze manier bouw je binnen no-time een netwerk op en leer je de bank nog beter kennen.

Je werkomgeving
Je bedient klanten in heel Nederland. Hierbij zorg je ervoor dat je zichtbaar en benaderbaar bent voor onze klanten, relaties en collega’s. Je bent actief betrokken bij klanten en gaat dan ook regelmatig bij ze langs. Uiteraard staan we open voor het Nieuwe Werken waardoor je, binnen afspraken, kunt werken op andere locaties en momenten. De afdeling bestaat uit Financieringsspecialisten en binnen het Client Service Team en werk je samen met de Relatiemanager en verschillende andere specialisten. Jij creëert samen met hen de sfeer!

Je profiel
Je “leeft” de vijf cultuur principes (Crazy for Clients, I am Team, Be a Columbus, Give Trust en Are you in) en draagt deze in de praktijk uit naar klanten en collega’s! Je bent klantgericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je voelt je ondernemer binnen de bank en hebt dan ook oog voor zowel commerciële kansen als risico's.
Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die er voor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een team player en “I am team” is iets wat je drijft. Je ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend. Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel:- Je hebt een recent afgeronde HBO of WO opleiding en maximaal twee jaar werkervaring- Je hebt specifieke sector kennis of affiniteit met een of meerdere sectoren- Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Nederlandse bancaire markt en de maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot het zakelijk bancaire vakgebied

We bieden
Als medewerker van Commercial Banking werk je constant aan het beter worden van jezelf. In deze rol bouw je zeer direct mee aan de sector waar jij als Relatiemanager aan de slag gaat.
We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken in een enthousiast team en de ruimte om te groeien. Uiteraard bieden we je de ABN AMRO cao die bestaat uit aantrekkelijke employee benefits. Het betreft een baan voor minimaal 36 uur.Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel

Interesse?
Ben je geïnteresseerd geraakt? Dan horen we graag van je! Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze Talent Acquisition Specialisten Stephanie van Heusden (06 42 80 32 21) en Gerda Bijker Kappelhof (06 26 13 61 21). Wij maken graag kennis met je!

Geef in je motivatiebrief duidelijk aan naar welke sector je interesse uit gaat en waarom! De verschillende sectoren kun je vinden in de link hieronder.

Sollicitatie deadline 22 februari 2018*
Online assessment (deadline) 2 maart 2018
Experience day ABN AMRO 14 maart 2018
Kick-off en start 23 april 2018

* LET OP: in tegenstelling tot de informatie in de automatische bevestigingsmail die je ontvangt na je sollicitatie, hoor je vanaf eind januari 2018 meer over het verdere vervolg van de procedure