Heb jij de juiste commerciële instelling waarmee je op zoek gaat naar oplossingen om de verwachtingen van onze klanten snel in kaart kan brengen en zelfs te overtreffen? En wil jij een vliegende start maken met veel verantwoordelijkheid en een goed persoonlijk ontwikkelingsprogramma?

Je werk
Je start als Jr. Relatiemanager of Cashmanagement consultant bij ABN AMRO Commercial Banking. Samen met jouw team ben jij hét ondernemende gezicht van ABN AMRO voor op een van onze locaties in Eindhoven, Zwolle, Rotterdam, Utrecht of Amsterdam. Je focust je op een van de volgende klantsegmenten: Klein Zakelijk, Middenbedrijf of Grootbedrijf. Klanten kunnen de bakker om de hoek zijn tot grote (internationale) corporaties.

Als Relatiemanager krijg je meteen verantwoordelijkheid en voer je zelfstandig taken uit binnen je eigen portefeuille of die van collega (senior) Relatiemanagers. Denk hierbij aan het onderhouden van de relatie met (potentiële) klanten, het behandelen van kredietaanvragen, het voeren van de strategische dialoog, het adviseren over financiële producten en het signaleren en in kaart brengen van kansen in je sector. Je interesseert je voor wat er in de wereld gebeurt, begrijpt wat onze klanten bezig houdt en denkt mee over kansen. Je wilt een bijdrage leveren aan onze purpose “Banking for Better for Generations to come”. Je gaat graag het gesprek aan met klanten over hoe zij een transitie kunnen maken naar een duurzame economie.

Als Cashmanagement consultant ga jij je begeven in de uitdagende en innovatieve wereld van Transaction Banking. Hier ben jij de trusted advisor die complexe customer journey-vraagstukken op het gebied van cash management van de klant weet te vertalen naar innovatieve oplossingen, zoals Tikkie, iDIN, API’s, open banking, e-commerce, cash pooling of liquidity management. Er zijn zowel interne als externe partners (o.a. PSP’ers) betrokken bij dit proces en en jij bent de regisseur. Naast sales en advisering, werk je mee aan de next level van Transaction Banking Sales. Je denkt mee in business development, innovaties, acquisitie en groei en je wil continu leren en kennis delen met sectorteams.

Je werkomgeving
Je klanten zitten in heel Nederland/ of in een specifiek gebied. Hierbij zorg je ervoor dat je zichtbaar en benaderbaar bent voor onze klanten en collega’s. Je bent actief betrokken bij klanten en gaat regelmatig bij ze langs of hebt telefonische afspraken. Natuurlijk staan we open voor het Nieuwe Werken waardoor je, binnen afspraken, kunt werken op andere locaties en momenten. De afdeling bestaat uit (Junior/Senior) Relatiemanagers en binnen het Client Service Team werk je samen met Cashmanagement consultants, Financieringsspecialisten en andere specialisten. De Assistent Relatiemanagers ondersteunen je hierbij vanuit een centraal, sectoraal assistententeam. Jij creëert samen met hen de sfeer!

De sectoren waar jij als Jr Relatiemanager aan de slag kunt gaan zijn: Retail (Amsterdam), Real Estate (Amsterdam), Business Services & Financial Institutions (Amsterdam), Leisure (Amsterdam), Agriculture (Leeuwarden), Manufacturing (Utrecht), Transport & Logistics (Rotterdam) en Construction (Zwolle en Utrecht).

Als Cashmanagement consultant zal je standplaats Amsterdam zijn.

Je profiel
Je bent klantgericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je voelt je een ondernemer binnen de bank en hebt dan ook oog voor zowel commerciële kansen als risico's. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die er voor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een team player en ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend.

  • Een recent afgeronde HBO of WO opleiding en maximaal twee jaar werkervaring
  • Specifieke sectorkennis of affiniteit met een of meerdere sectoren
  • Kennis van (commerciële) ontwikkelingen binnen de Nederlandse bancaire markt en de maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot het zakelijk bancaire vakgebied
  • Affiniteit met duurzaamheid
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

We bieden
Tijdens het Commercial Banking Talent Programme ontdek je in 12 maanden wat werken bij de bank jou kan bieden. Je werkt actief aan het vergroten van je (sector) kennis, volgt een opleidingsprogramma en zal go-and-see-dagen hebben bij verschillende onderdelen binnen de bank. Op deze manier bouw je binnen no-time een netwerk op en leer je de bank nog beter kennen. In dit jaar werk je ook intensief aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens het Boost Your Growth programma en ontdek je hoe jouw talent het best tot z’n recht komt. Hierbij word je intensief begeleid door je manager, naaste collega’s, een mentor en een persoonlijke coach. Uiteraard bieden we je de ABN AMRO cao die bestaat uit aantrekkelijke employee benefits. Het betreft een baan voor minimaal 36 uur.

Interesse?
Dan horen we graag uiterlijk vrijdag 14 juni a.s. van je! Voor meer informatie kun je mailen naar werkenbij@nl.abnamro.com.

Hieronder vind je meer informatie over de selectieprocedure.
Stap 1: CV, cijferlijsten en motivatiebriefJe ontvangt na jouw sollicitatie uiterlijk 21 juni a.s. een reactie of je wordt uitgenodigd voor de volgende ronde; het online assessment. NB: Je cijferlijst kun je sturen door deze toe te voegen aan je CV of motivatiebrief en te uploaden als één bestand. Geef in je motivatiebrief aan naar welke functie (Jr. Relatiemanager of Cashmanagement consultant) je interesse uitgaat. Als je voorkeur uitgaat naar de functie van Relatiemanager geef dan ook de gewenste sector aan met een toelichting waarom.

Sectoren: Retail (Amsterdam), Real Estate (Amsterdam), Business Services & Financial Institutions (Amsterdam), Leisure (Amsterdam), Agriculture (Leeuwarden), Manufacturing (Utrecht), Transport & Logistics (Rotterdam) en Construction (Zwolle en Utrecht).

Stap 2: Online Assessment

Na stap 1 hoor je zo snel mogelijk via de mail of je uitgenodigd om het online assessment te maken. Binnen enkele dagen na het maken van het online assessment hoor je van ons of je door bent naar de volgende ronde.

Stap 3: InterviewNa het behalen van het online assessment word je uitgenodigd voor de laatste ronde op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam. Hier zal een gesprek met een leidinggevende uit de business plaats vinden, samen met een recruiter of HR Business consultant.

Stap 4: Start van het programma op 1 september 2019. Heb je het contract op zak? Dan zien we je tijdens de Kick Off van het Commercial Banking Talent Programme op 1 september 2019. Als je je kwalificeert voor het programma kun je wel al eerder dan 1 september starten met je baan.