Calco groeit hard en daarom zijn we op zoek naar gedreven commerciële talenten die samen met ons nog groter willen groeien. Gedurende het Commercieel Traineeship word je in een jaar opgeleid tot accountmanager bij Calco. Daarbij word je al snel verantwoordelijk voor opdrachtgevers en het begeleiden van onze IT trainees. Je werkt samen met je team van accountmanagers om de beoogde doelen te bereiken. Je functie bestaat uit de volgende drie hoofdtaken:

 • Op een doelgerichte en pro-actieve manier op zoek gaan naar nieuwe klanten
 • Het zijn van dé sparringpartner voor onze opdrachtgevers uit de top 200 van Nederlandse bedrijven
 • Begeleiden van onze IT-trainees om, net als jij, het beste uit zichzelf te halen


Opbouw traineeship
Wij vinden het belangrijk dat onze accountmanagers zowel Calco als haar opdrachtgevers goed kennen, daarom is het Commercieel Traineeship als volgt opgebouwd:

Maand 1-2: interne opleiding bij Calco
Je volgt de Calco Masterclass® om meer te leren over de IT. Hierbij besteden we veel aandacht aan IT-inhoudelijke onderwerpen. Zo maak je kennis met de verschillende rollen die er in de IT zijn en leer je meer over de plek die IT inneemt in een bedrijf. Deze kennis komt goed van pas in je uiteindelijke rol als accountmanager, zodat je ook inhoudelijk kunt sparren met onze trainees én opdrachtgevers. Ook vinden wij het belangrijk om te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Maand 3-4: kijkje in de keuken bij één van onze opdrachtgevers
Daarna ga je stage lopen bij één van onze opdrachtgevers. Zo krijg je zelf een goed beeld van een IT afdeling, weet je wat onze IT trainees voor functies hebben en leer je één van onze opdrachtgevers meteen goed kennen.

Maand 5-12: aan de slag als junior accountmanager
De rest van het traineeship ga je aan de slag als junior accountmanager bij Calco. Je krijgt verschillende trainingen op het gebied van sales, gesprekstechnieken en relatiemanagement. Vanaf het begin ben je commercieel verantwoordelijk voor een account en loop je mee met ervaren accountmanagers om onze key accounts te leren kennen. Daarnaast ben je direct verantwoordelijk voor de coaching van een aantal IT-trainees van Calco. Je bent hun direct leidinggevende en begeleidt hen in hun opdracht.

Indien je succesvol het Commercieel Traineeship doorloopt, krijg je een contract voor onbepaalde tijd en groei je door tot volwaardig accountmanager binnen ons bedrijf.

Voor wie?

 • Je hebt hbo- of wo denkniveau, je studierichting maakt voor ons niet uit
 • De combinatie van commercie, management en IT maakt je enthousiast en je wil jezelf hierin verder ontwikkelen
 • Je denkt strategisch mee met onze opdrachtgevers, ziet kansen en helpt zowel hen als Calco oneindig groeien
 • Doordat je communicatief vaardig bent en goed samenwerkt met je collega’s, bereik je samen mooie resultaten
 • Je netwerk onderhouden en uitbreiden is voor jou een tweede natuur
 • Morgen een presentatie geven voor de IT directeuren van een topbedrijf? Leuk!
 • Je haalt energie uit het coachen van onze trainees en helpt hen zich te ontwikkelen tot IT professionals

Waarom?
Werken bij Calco betekent dat je deel uitmaakt van een team van meer dan 400 enthousiaste medewerkers. We zijn jong, we zijn ambitieus en we willen graag vooruit. Dat gevoel is voelbaar door de hele organisatie. We gaan op een informele en persoonlijke manier met elkaar om, maar hechten ook veel waarde aan onze zakelijke uitstraling. Alles over Calco als werkgever lees je hier.

Daarnaast bieden we jou:

 • Een uitdagende startersbaan binnen een dynamisch, ambitieus en groeiend bedrijf
 • Onbeperkte opleidingsmogelijkheden, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Zo krijg je training in sales- en gesprekstechnieken en volg je het Management Development Program
 • Een ambitieuze werkomgeving met jonge en gemotiveerde collega’s
 • Interessante en leuke personeelsevenementen zoals het jaarlijkse gala en vrijdagmiddagborrels
 • Mogelijkheden om mee te denken met de groei en ontwikkeling van de afdeling en Calco
 • Een leaseauto, tablet en telefoon
 • En natuurlijk vullen we maandelijks je bankrekening aan

Waar?
Het hoofdkantoor van Calco is te vinden in Maarssen, nabij Utrecht. Op ons kantoor heerst een open bedrijfscultuur die te omschrijven is als ‘formeel op informele wijze’. Als IT zakelijke dienstverlener besteden wij veel aandacht aan onze zakelijke uitstraling, maar tegelijkertijd heerst er binnen de organisatie een dynamische werksfeer.

Sollicitatieprocedure
Als toekomstig Accountmanager bij Calco ga je veelal ideeën pitchen, opdrachtgevers overtuigen en presentaties geven. Daarom kom jij natuurlijk niet tot je recht met een standaard motivatiebrief. Wij willen jouw motivatie dan ook in de vorm van een videopitch ontvangen. De eerste stap in het proces is dan ook het toesturen van jouw cv en videopitch motivatie. Als je sollicitatie positief beoordeeld is, volgen er nog drie rondes: het maken van de analytische test, de assessmentdag en een gesprek met directie. Wij houden net als jij niet van ellenlange procedures, dus we zullen alle afspraken zo snel mogelijk na elkaar plannen.

Startdatum
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe commerciële talenten om ons team te versterken. Je kan dan ook elke maand bij ons starten.