CONSULTANT SMART INDUSTRY
De mogelijkheden van digitalisering zijn eindeloos. Maar hoe pas je ze slim toe? Jij maakt bedrijven hier wegwijs in. Zo help je de Nederlandse maakindustrie om uit te groeien tot het meest flexibele en best digitaal verbonden productienetwerk van Europa!

LOCATIE
Eindhoven
OPLEIDINGSNIVEAU
wo
TYPE
Vacature
UREN PER WEEK
Fulltime – 40
GEÏNTERESSEERD?
Nu solliciteren

SOLLICITEER
DEEL DEZE PAGINA

WAT GA JE DOEN?
Als consultant combineer je jouw IT-kennis met je bedrijfskundig inzicht om onze maakindustrie, met name in de regio Eindhoven, slimmer te maken en zo onze concurrentiekracht te verhogen. Een interessante uitdaging, want om dit te realiseren moeten bedrijven beter samenwerken, meer automatiseren, flexibeler produceren en effectiever data uitwisselen. Aan de andere kant willen ze natuurlijk niet dat bedrijfsgevoelige informatie zomaar op straat komt te liggen of in verkeerde handen valt. TNO ontwikkelt hiervoor vernieuwende, veilige en efficiënte oplossingen die vaak een hele sector een boost kunnen geven. Zo dragen we bij aan het Smart Connected Supplier Network, het Fieldlab Flexible Manufacturing en de International Data Space Association. Ook werken we in Europees verband aan MARKET4.0.

Als consultant ben jij de schakel tussen onze projectteams en onze klanten en samenwerkingspartners. De vraagstukken uit de praktijk vertaal je naar de onderzoeksprojecten van TNO. En andersom presenteer je onze oplossingen aan de buitenwereld, bijvoorbeeld op beurzen en congressen. Je ondersteunt daarbij hands-on onze senior onderzoekers en consultants. Je hebt intensief contact met (potentiële) klanten – van het mkb tot multinationals en brancheorganisaties – en laat hen zien waar verbeterkansen liggen.

Hoe en waar je dat precies gaat doen, heb je voor een groot deel zelf in de hand. Natuurlijk kun je in het begin rekenen op ondersteuning van je meer ervaren collega’s. Maar je krijgt ook al snel veel verantwoordelijkheid.


WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
De rol van bruggenbouwer is jou op het lijf geschreven. Jij hebt snel door hoe de klant denkt. Én hoe je hem of haar overtuigt van de nieuwste interoperabiliteitsoplossingen die jij en je collega’s als team bedenken en ontwikkelen. Als consultant werk je nauw samen met de onderzoekers. Hoewel je zelf meer van de zijlijn bij het onderzoek betrokken bent, weet je wel hoe een technisch product werkt en hoe je het verkoopt. Dankzij jouw heldere advies en uitleg, wek je vertrouwen bij de klant, breng je partijen samen en haal je op den duur ook zelf mooie opdrachten binnen. Wat je nog meer in huis hebt?
Een wo-masterdiploma in een relevante richting, zoals business information systems, data science, machine learning, computer science, engineering of operations management of logistiek.
Je bent pas afgestudeerd of hebt al enige werkervaring.
Bedrijfskundig inzicht.
Affiniteit met bedrijven in de maakindustrie en de uitdagingen waar deze bedrijven voor staan
Bij voorkeur kennis van technieken voor gecontroleerde datadeling tussen bedrijven (zoals JSON/XML, webservices, semantic web en linked data en cloudplatformen) en/of op het gebied van fabrieksautomatisering (machinebesturing, manufacturing execution systems).
Vaardigheid in de Nederlandse taal.


WAT MAG JE VAN JE WERKOMGEVING VERWACHTEN?
TNO slaat als onafhankelijke onderzoeksorganisatie een brug tussen de universitaire wereld en bedrijven. Wij vertalen onderzoeksresultaten naar heldere toepassingen en oplossingen. Zo lossen we de problemen van overmorgen op. Bij ons heb je de tijd om langer en rustiger over situaties na te denken. En is een project volbracht? Dan hervatten we onze ontdekkingsreis naar tools, modellen en adviezen waar Nederlandse bedrijven en organisaties in de toekomst wat aan hebben. Met zo’n drieduizend medewerkers werken we binnen negen verschillende domeinen voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, maatschappelijke organisaties, grote bedrijven en dienstverleners.


WAT KAN TNO JE BIEDEN?
Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4x9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen. Kijk hier voor meer informatie over onze flexibele arbeidsvoorwaarden.
TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand.


HOE ZIET HET PROCES ERUIT?
Solliciteren is mogelijk t/m 13 september. De eerste ronde staat gepland op 18 september. De tweede ronde staat gepland op 23 september. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes. Daarna volgt een selectieassessment of presentatie. En afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?
Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

 

Anne-Maartje den Uijl-Meijman - Corporate Recruiter - recruiter bij TNO
Anne-Maartje den Uijl-Meijman - Corporate Recruiter
Stel je vraag via: