Onze klanten zijn top-500 werkgevers, hogescholen en universiteiten voor wie wij marketingcampagnes uitvoeren rondom voorlichtingsactiviteiten. Business courses en inhouse dagen promoten we onder studenten en young professionals, open dagen en meeloopdagen brengen we onder de aandacht van studiekiezers havo/vwo. Een van onze business units richt zich exclusief op 'kwalitatieve instroomverbetering' (hogere instroom en minder studie-uitval) voor het hoger onderwijs.

Data is de sleutel van ons succes. Op de helft van alle middelbare scholen havo/vwo gebruiken scholieren onze tools. We hebben verschillende sites waar jaarlijks honderdduizenden scholieren, studenten en young professionals intensief gebruik van maken voor profielkeuze, studiekeuze en oriëntatie op de arbeidsmarkt. We versturen jaarlijks honderden campagnes die miljoenen views en clicks genereren. We beschikken daarmee over een schat aan mogelijkheden om met data nieuwe en slimmere toepassingen te ontwikkelen. BIG DATA en Datamining heeft bij ons concrete toekomst. We moeten het structureler aanpakken om de vele kansen beter te benutten. Welke data moeten we vastleggen, hoe kunnen we datasets verder verrijken om doelgroepen beter te kunnen segmenteren, met welke toepassingen bied je onze adviseurs en accountmanagers concrete nieuwe mogelijkheden?

De functie van database marketeer is nieuw binnen Qompas. Jij wordt een belangrijke schakel tussen advies/sales en IT. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een kandidaat die met zijn/haar ervaring Qompas nieuwe kansen kan laten zien van database marketing. Omdat we een typisch 'hands-on' bedrijf zijn, willen we dat je zowel concrete oplossingen bedenkt als ontwikkelt. Daarom is de database marketeer die wij zoeken een marketeer met een IT-achtergrond. Je kunt programmeren en je hebt ruime ervaring met information retrieval (sql) en relationele databases.

Functie-eisen

  • Afgeronde ICT (of aanverwante) studie en/of aantoonbare ICT werkervaring.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van database marketing.
  • Ervaring met Business-IT gerelateerde projecten.
  • Programmeerervaring en ruime kennis op het gebied van relationele databases.
  • Analytisch, communicatief, zelfstartend.

Bedrijfsprofiel
Qompas bv (gevestigd in Leiden) is een online mediabedrijf dat zich sinds 1997 specialiseert in studiekeuze en loopbaanontwikkeling.