Wil je Rijkswaterstaat eens van binnenuit meemaken? En ben je op zoek naar een stageplaats? We bieden een scala aan stagemogelijkheden voor diverse opleidingsniveaus in heel Nederland.

Waarom stage lopen?
Een stage biedt je de mogelijkheid om alvast werkervaring op te doen in een functie die je aanspreekt. Ook kun je bij Rijkswaterstaat je bachelor of master afronden. Dankzij je stage of afstudeeropdracht heb je een voorsprong bij het verwerven van een goede baan bij Rijkswaterstaat en kan dit eventueel meewegen bij de selectie van ons traineeship.

Naast het werk
2 keer per jaar organiseren we een stagedag voor alle stagiaires. Op deze dag kun je kennismaken en netwerken met andere stagiaires binnen de organisatie en een kijkje nemen achter de schermen bij andere afdelingen. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van een verkeerscentrale of een van de vele sluizen die ons land rijk is. Daarnaast kun je op deze dagen tevens ervaringen met elkaar uitwisselen en worden er tips & tricks met elkaar gedeeld.

Stageplekken
Je kunt onder meer stage lopen bij specialistische afdelingen op het gebied van verkeer- en watermanagement, aanleg- en onderhoud, omgeving- en assetmanagement, maar ook bij algemene afdelingen als HRM, communicatie en inkoop.

Solliciteren
Stageplekken zijn er in 2 soorten, de stageplekken met vacature en de vrije stages:

  • Stageplekken met vacature hebben een duidelijk omschreven stageopdracht met een beschrijving van je stagewerkzaamheden. Neem een kijkje op de website voor de openstaande vacatures. 
  • Bij vrije stages doe je zelf een voorstel over wat voor stage je waar en wanneer wilt doen. Probeer bij je sollicitatie zo duidelijk mogelijk je stageplan en motivatie te beschrijven. En vergeet niet de regio van jouw voorkeur aan te geven. Open sollicitaties voor een vrije stage kun je alleen indienen via de website WerkenvoorNederland.
Lisa Groot - Campusrecruiter - recruiter bij Rijkswaterstaat
Lisa Groot - Campusrecruiter
Stel je vraag via: