“Ik loop nu stage bij de belastingdienst, maar wat had ik het een gave kans gevonden als dit leertraject bestond toen ik een keuze moest maken, daar had ik niet lang over na hoeven denken!” Muubarak Hassan bij de Belastingdienst.

Je hbo-diploma in een IT-richting halen en tegelijkertijd en een goed salaris ontvangen? Zodra je jouw hbo-diploma hebt behaald, direct een vaste baan? Dat kan bij ons! Bij een van de grootste IT-bedrijven van Nederland: de Belastingdienst. We zijn vooruitstrevend, maken gebruik van de nieuwste technologieën én we zijn een betrokken werkgever. Als je werkzaam bent bij de Belastingdienst, kun je direct wat betekenen voor Nederland!

In ons duaal traject studeer en werk je tegelijkertijd. Jouw studie wordt door ons betaald, je bouwt dus geen studieschuld op! Na ongeveer 3,5 jaar ben jij de trotse bezitter van een hbo-diploma van een geaccrediteerde IT-opleiding.

Je kiest zelf in welke richting je je wilt specialiseren: infrastructuur of softwaredevelopment. Naast jouw opleiding werk je bij dé IT-organisatie van de Belastingdienst. In een scrumteam ga je aan de slag met gave IT-projecten en werk je met bevlogen IT-collega’s van verschillende niveaus en leeftijden. Samen hebben jullie allemaal hetzelfde doel voor ogen: een mooi product opleveren.

Ben jij klaar om de praktijk in te gaan, een goed salaris te verdienen én je hbo-diploma te behalen? Het traject start in september en er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Reageer dus nu!

Functie-eisen

 • Je hebt een havo-, vwo-, of mbo 4-diploma en dat heb je niet langer dan drie jaar geleden behaald. Ben je in bezit van een havo of vwo-diploma, dan beschik je over het profiel natuur en techniek of natuur en gezondheid. Heb je een mbo 4-diploma, dan heb je gekozen voor een ICT-richting.
 • Óf je bent gestart met een hbo ICT of andere hbo opleiding én voldoet aan bovengenoemde eisen, maar wilt toch liever leren en werken tegelijk.
 • Je hebt sterke affiniteit met IT en kunt dit aantonen, bijvoorbeeld doordat je voor school of hobby een IT-gerelateerde projecten/opdrachten hebt uitgevoerd.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • samenwerken
 • klantgerichtheid
 • resultaatgerichtheid
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?
Samenwerken staat hoog in het vaandel bij de Belastingdienst. Jouw communicatieve vaardigheden zijn dan ook uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent creatief en bedenkt passende oplossingen waarvan je anderen op basis van argumenten kunt overtuigen. Je wilt jezelf altijd ontwikkelen en je nieuwe technieken eigen maken. Je bent accuraat en een doorzetter. Kortom: je bent degene die wij zoeken en deze kans wil grijpen!

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau schaal 3
 • Salarisomschrijving *In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
 • Maandsalaris Min €1754 - €2376 (bruto)
 • Contractduur - Minimum aantal uren per week 36 - Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Wij bieden je een opleidingsprogramma aan en gedurende het leer-werktraject maak je salarisstappen toen met schaal 8. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Nadat je dit traject hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst als junior in schaal 9. Mocht je het opleidingstraject niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd.

De organisatie - Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening

De Directie Informatievoorziening (IV) wil de gehele Belastingdienst optimaal te ondersteunen. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. En om die doelstelling te realiseren, wordt het IV-landschap voortdurend vernieuwd en gemoderniseerd. Net als dat om de complexiteit van dat IV-landschap te verminderen continu wordt gezocht naar standaardtoepassingen.
IV werkt hiervoor agile, multidisciplinaire en ketengericht nauw samen met de business op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer verschuift richting de business.

IV bestaat uit vier onderdelen:

 • Integratie Business Services (IBS) dat IV-voorzieningen realiseert die aansluiten op de ketens in het primair proces.
 • Standaard Transactie Services (STS) dat (op basis van bouwblokken) generieke deelproducten en (on)bemande ontwikkelstraten en technische tooling realiseert.
 • Generieke Business Services (GBS) dat generieke eindvoorzieningen realiseert voor burgers, bedrijven én de eigen medewerkers op het gebied van interactie, data- en kantoorvoorzieningen.
 • Datacenter Services (DCS) dat de generieke delen van de infrastructuur realiseert en exploiteert en werkplekken, mobiele devices en de daarbij behorende servicedesk levert en onderhoudt.

Bijzonderheden

 • We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.
 • Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
 • De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
 • De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.
 • Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
 • Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.