"Het is voor mij een mooie kans om snel werkervaring op te doen in een team en direct salaris te krijgen. Allemaal zaken die je op een reguliere HBO opleiding niet hebt"! Jelle Schut, student Duaal leertraject hbo bootcamp software development.

Je hbo-diploma in software ontwikkeling afronden en tegelijkertijd salaris ontvangen? Zodra je jouw hbo-diploma hebt behaald, direct een vaste baan? Dat kan bij ons! Bij een van de grootste IT-bedrijven van Nederland: de Belastingdienst. We zijn vooruitstrevend, maken gebruik van de nieuwste technologieën én we zijn een betrokken werkgever. Als je werkzaam bent bij de Belastingdienst, kun je direct wat betekenen voor Nederland!

In dit traject studeer en werk je tegelijkertijd. Het vervolg van jouw studie wordt door ons betaald, je bouwt dus geen verdere studieschuld op!


Het traject start met een bootcamp; software ontwikkeling waarbij één dag in de week wordt besteed aan de oriëntatie en verkenning van de Belastingdienst en onze interne organisatie. Daarna volg je een trainee-traject in een software ontwikkeling richting. Beide onderdelen worden omgezet in studiepunten. Vervolgens wordt bekeken hoeveel studiepunten je nog moet behalen om jouw bachelor diploma te behalen. Afhankelijk van jouw instapniveau kan je direct afstuderen!

Tijdens dit traject werk je bij dé IT-organisatie van de Belastingdienst. In een scrumteam ga je aan de slag met gave IT-projecten en werk je met bevlogen IT-collega’s van verschillende niveaus. Samen hebben jullie allemaal hetzelfde doel voor ogen: een mooi product opleveren.
Ben jij klaar om de praktijk in te gaan, een goed salaris te verdienen én je hbo-diploma af te ronden? Het traject start in september en er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Dus..

Ben je enthousiast geworden en wil jij de nieuwe collega worden van Jelle? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Dat kan, er is een voorlichtingsavond op 20 februari 2020 klik hier voor aanmelding of neem contact met ons op voor jouw specifieke vragen!

Functie-eisen

 • Je bent recent gestart met een hbo opleiding in een technische-, bèta- of analytische richting ( b.v. informatica of informatiekunde, kunstmatige intelligentie, wiskunde) maar wilt toch liever leren en werken tegelijk en hebt minimaal 45 studiepunten behaald.
 • Je hebt sterke affiniteit met IT en kunt dit aantonen. Vermeld dus duidelijk je affiniteit in je motivatiebrief.
 • Jouw competenties?
 • analyseren
 • samenwerken
 • resultaatgerichtheid
 • plannen en organiseren
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?
Samenwerken staat hoog in het vaandel bij de Belastingdienst. Jouw communicatieve vaardigheden zijn dan ook uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent creatief en bedenkt passende oplossingen waarvan je anderen op basis van argumenten kunt overtuigen. Je wilt jezelf altijd ontwikkelen en je nieuwe technieken eigen maken. Je bent accuraat en een doorzetter. Kortom: je bent degene die wij zoeken en deze kans wil grijpen!

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau schaal 5
 • Maandsalaris Min €2077 - €2737 (bruto)
 • Contractduur -
 • Minimum aantal uren per week 36
 • Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. (IKB)

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen contract.

*Wij bieden je een opleidingsprogramma aan en gedurende het leer-werktraject maak je salarisstappen tot en met schaal 8. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Nadat je dit traject hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst als junior in schaal 9. Mocht je het opleidingstraject niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening/STS
De Directie Informatievoorziening (IV) wil de gehele Belastingdienst optimaal te ondersteunen. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. En om die doelstelling te realiseren, wordt het IV-landschap voortdurend vernieuwd en gemoderniseerd. Net als dat om de complexiteit van dat IV-landschap te verminderen continu wordt gezocht naar standaardtoepassingen.
IV werkt hiervoor agile, multidisciplinaire en ketengericht nauw samen met de business op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer verschuift richting de business.

IV bestaat uit vier onderdelen:

 • Integratie Business Services (IBS) dat IV-voorzieningen realiseert die aansluiten op de ketens in het primair proces.
 • Standaard Transactie Services (STS) dat (op basis van bouwblokken) generieke deelproducten en (on)bemande ontwikkelstraten en technische tooling realiseert.
 • Generieke Business Services (GBS) dat generieke eindvoorzieningen realiseert voor burgers, bedrijven én de eigen medewerkers op het gebied van interactie, data- en kantoorvoorzieningen.
 • Datacenter Services (DCS) dat de generieke delen van de infrastructuur realiseert en exploiteert en werkplekken, mobiele devices en de daarbij behorende servicedesk levert en onderhoudt.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee. Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit; We beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als motivatie. Vermeld deze daarom duidelijk.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een online voorselectietest maakt deel uit van het sollicitatieproces evenals het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science - recruiter bij Belastingdienst
Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science
Stel je vraag via: