Wil jij worden opgeleid tot registeraccountant bij de Belastingdienst? Ben jij de toekomstige sparringpartner voor (grote) ondernemingen in Nederland? En wil jij tegelijkertijd een groot maatschappelijk belang dienen? Dan is dit je kans!

In ons duaal leertraject accountancy leer je om een oordeel uit te spreken over de aanvaardbaarheid van fiscale aangiften van bedrijven. In de eerste jaren ligt de nadruk op de omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Later kun je je mogelijk ook verdiepen in invoerrechten, accijnzen en de loonheffing. Inzicht in de administratieve organisatie en de interne beheersing speelt in alle gevallen een belangrijke rol. Je beoordeelt en onderzoekt of de fiscale aangiften juist en volledig zijn ingediend.

Tegelijkertijd ontwikkel je inzicht in de verschillende belangen achter de cijfers; je gaat al heel snel in gesprek met ondernemers in het midden- en kleinbedrijf over bijvoorbeeld de wijze waarop de fiscale risico’s zijn afgedekt. Vanuit de Belastingdienst word je begeleid door een mentor die jouw werkzaamheden monitort en met je bespreekt. Samen met de voortgang in je masterstudie accountancy bepaalt dít hoeveel verantwoordelijkheden je krijgt gedurende het traject.

Je studeert aan de Nyenrode Business Universiteit (of universiteit van jouw keuze) voor je Master of Science in accountancy. Aan de Belastingdienstacademie in Utrecht leer je over de fiscaliteit, de controletechniek en de effectiviteit van jouw communicatie. Als je aan de universiteit voldoende voortgang boekt én de studie aan onze academie hebt afgerond, vervolg je jouw opleiding tot registeraccountant bij een van de kantoren van Belastingen of de Douane.

Tijdens je opleiding - die wij in zijn geheel voor je betalen - wissel je de theorie af met uitdagende werkperioden en praktijkopdrachten. Je werkt steeds zelfstandiger in een team met bijvoorbeeld fiscaal juristen, IT-auditors, belastingcontroleurs, invorderaars en accountants, van wie je veel leert over de dagelijkse praktijk. Zo breng je jouw kennis al heel snel in de - zo belangrijke en boeiende - praktijk.

Functie-eisen

Je hebt je hbo- of wo-bachelordiploma accountancy (AC) of bedrijfseconomie (BE) behaald tussen 1 januari 2015 en 1 augustus 2017. Onze voorkeur gaat uit naar accountancystudenten.
Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Dit laat je zien in je motivatiebrief, waarin je nauwgezet en tegelijk kort en bondig omschrijft waarom je bij de Belastingdienst wilt doorstuderen.


Jouw competenties?

  • oordeelsvorming
  • besluitvaardigheid
  • contactgerichtheid
  • initiatief
  • samenwerken

Je beschikt al over deze competenties, of weet die te ontwikkelen.

Je kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden en weet die helder te verwoorden. Dat doe je op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten. Je durft verantwoordelijkheid en beslissingen te nemen en staat voor wat je zegt; je wordt niet snel omver geblazen. Je bent ambitieus, vernieuwend en ondernemend, maar verliest daarbij je collega’s of omgeving niet uit het oog. Je kunt accuraat werken, en tegelijkertijd ben je een flexibele doorzetter die niet alleen de organisatie, maar ook zichzelf voortdurend wil blijven ontwikkelen.

Salaris 

Salarisniveau schaal 3,
Minimum salaris: € 1642 bruto per maand
Maximum salaris: € 2274 bruto per maand

Bijzonderheden

Je start op 1 september 2018. Tijdens je opleiding zal je zowel aan een universiteit studeren als aan de Belastingdienst Academie te Utrecht. Daarnaast zal je gedurende de ruim 2 jaar van de opleiding ook een aantal werkperiodes hebben, waarin je de praktijk gaat leren. Deze werkperiodes vinden plaats op de Belastingdienst- en Douanekantoren in het land. Houd er rekening mee dat de meeste werkperiodes in de Randstad zijn. Gedurende de opleidingsperiode is je standplaats Utrecht. Daarna ben je werkzaam bij één van de bedrijfsonderdelen van Grote Ondernemingen, MKB of Douane.

Solliciteren 

Wil je solliciteren? Dit kan tot en met 15 januari 2017

Ronald Garretsen - recruiter - recruiter bij Belastingdienst
Ronald Garretsen - recruiter
Stel je vraag via: