Schrijf je in voor het concours voor een vaste functie bij de EU!
Pas afgestudeerd (diploma uiterlijk 31 juli 2017)? Op zoek naar een boeiende carrière? De Europese instellingen zijn op zoek naar dynamische en gemotiveerde hoger opgeleiden, minimaal hbo of wo bachelor, voor 124 nieuwe functies. Zo’n functie is een uitstekende springplank voor een stimulerende en gevarieerde carrière waarin je kunt meewerken aan concrete oplossingen voor zeer actuele problemen en een echte bijdrage kunt leveren aan een beter Europa. Ben jij slim, gedreven, meertalig en klaar om een nieuwe start te maken in een boeiende stad als Brussel of Luxemburg? Je werkt er in een hoog tempo, omringd door collega’s uit allerlei landen en met talloze mogelijkheden om je skills uit te breiden. Mis deze uitdagende carrièremogelijkheid niet! Je kunt tot 3 mei, 12.00 uur ‘s middags solliciteren door je in te schrijven voor de selectieprocedure van het concours.

Inschrijven
Inschrijven kan via de website van het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO). De inschrijfprocedure is verdeeld in twee fasen. Allereerst vul je vóór 3 mei alleen je persoonsgegevens en je talenkeuze in. Naar verwachting ontvang je in de tweede week van mei bericht in je EU Careers account om je sollicitatieformulier aan te vullen met je werkervaring, opleiding en motivatie.

Selectieronden
Het concours is opgedeeld in verschillende selectieronden. Alle kandidaten die zich hebben ingeschreven beginnen met een pre-selectietsest. Deze Computer Based Test (CBT) toetst met meerkeuzevragen je verbaal, abstract en numeriek redeneervermogen. Kandidaten die hierbij het hoogst scoren worden toegelaten tot de E-tray ronde (elektronische postbakoefening) waarbij onder andere je analytische vaardigheden worden getoetst. De laatste ronde is een assessment die deels in Brussel wordt afgenomen. Behoor je na het assessment tot de kandidaten met de hoogste score (de reservelijst) dan kun je solliciteren op een EU-functie die bij jou past.

Scoren voor het concours
De concurrentie voor het concours is aanzienlijk en het is dus belangrijk dat je goed scoort. Hiervoor biedt WerkenbijdeEU kosteloos nuttige oefenmodules en een assessmenttraining aan. Wil je hier gebruik van maken en gedurende het concours door ons worden geïnformeerd, meld je dan aan voor de Talent Pool.

Taleneis
Voor het concours moet je een goede kennis hebben van ten minste twee officiële EU-talen. Op je inschrijfformulier moet je daarom aangeven welke talenkennis je hebt en op welk niveau. Het CBT maak je in taal 1. De overige ronden leg je af in taal 2. Voor taal 1 (C1) kun je alle officiële EU-talen kiezen. Voor taal 2 (minimaal B2) kun je kiezen uit vijf talen. Welke talen dat precies zijn wordt na 3 mei bekend gemaakt, maar het Engels en het Frans zullen daar zeker bij zitten.

Globale planning

  • Inschrijving: tot 3 mei 12.00 uur ‘s middags
  • Computer Based Test: juni-juli 2017
  • E-tray: oktober 2017
  • Assessment: januari 2018

Meer informatie
Lees de uitgebreide aankondiging van het concours op de website van EPSO.

Vragen?
Antwoorden op vragen over de selectieprocedure en de inhoud van dit concours kun je vinden via de veelgestelde vragen op de website van EPSO.

Gerichte, persoonlijke vragen over dit concours? Stuur een e-mail naar info@werkenbijdeEU.nl.