Engineering Academy - Enexis Groep

Wat je tegen de buurman vertelt over je werk: “Ik zorg voor het ontwerp- en projectmanagement van het elektriciteits- en gasnet hier in de buurt, vandaag en in de toekomst.” Jouw dag: Je telefoon gaat; de gemeente Den Bosch. Het nieuwbouwproject waar je een paar maanden geleden overleg over had gaat van start. Je pakt de eisen van de gemeente erbij, zoekt onze ontwerpkaders weer even op en vouwt de tekening open. Zodra je bezig bent met je ontwerp kom je er achter dat de gemeente te weinig vierkante meters heeft vrijgemaakt voor de transformator. Je belt de gemeente en overtuigt ze om jou twee meter extra te geven. Probleem opgelost! Net als je midden in je ontwerp zit komt een Uitvoerder aan je bureau. Bij een project in uitvoering is de weg zo afgezet dat de verkeerdoorstroom niet voldoende is en de gemeente is hier niet blij mee. Snel even in de auto stappen om de situatie te bekijken. Op locatie blijkt dat het project voorloopt op de planning en het de volgende dag al af is. Je communiceert dit naar de gemeente en stemt samen af dat het zo oké is. Terug op kantoor ben je net op tijd voor de lunch. Met je collega’s eet je gezellig en loop je nog een blokje om in de buurt. Na de lunch hebben jullie Engineersoverleg. Je bespreekt met je collega’s de voortgang en interessante projecten. Dan weer terug naar je netontwerp van vanochtend. Tegen het einde van de dag heb je het bijna af, je checkt de bodemverontreiniging nog en dan draag je je ontwerp over aan de Medewerker Engineering. Een goed resultaat, lekker naar huis.

FUNCTIE-EISEN
Wie ben jij?

 • Je hebt een hbo opleiding afgerond of zelfs al enige ervaring (maximaal 2 jaar) in het werkveld en bent op zoek naar een functie waarin je een brug slaat tussen techniek en mensen;
 • Je hebt affiniteit met het elektriciteits- en/of gasnet of daar zou je graag meer over willen leren;
 • Je doet graag je eigen ding maar houdt ook van samenwerken;
 • De vraag ‘Hoe kan het ook anders?’ typeert jou. Je bent nieuwsgierig, wil altijd ontwikkelen en staat vooraan in de rij als er iets nieuws te leren valt;
 • Brabantse gezelligheid zit je in het bloed: een worstenbroodje op vrijdag sla je nooit af!
 • Je bent bereid om te gaan werken in een van de Engineering-teams op de vestiging Den Bosch;
 • Bij de werkzaamheden in deze functie kom je in aanraking met bedrijfsmiddelen die elektromagnetische velden veroorzaken. Dit kan van invloed zijn op de werking van een pacemaker. Voor meer informatie klik hier.
 • Tot slot is het, vanwege veiligheidsrichtlijnen, noodzakelijk om Nederlands te spreken, lezen en schrijven.

BEDRIJFSINFORMATIE
Als Aankomend Project Engineer op de vestiging Brabant-Noordoost (Den Bosch) ben jij verantwoordelijk voor het netontwerp in jouw eigen regio. Je werkt op een gezellige afdeling met een open en informele sfeer. Je werkt nauw samen met onze Uitvoerders, Medewerker Engineering en natuurlijk je collega-Engineers. Je helpt elkaar en je kunt altijd alles vragen (als je maar af en toe een rondje koffie haalt).

De Enexis Groep Engineering Academy
In oktober 2020 wordt er gestart met de vierde lichting Aankomende Project Engineers in de Enexis Groep Engineering Academy op onze vestiging Brabant-Noordoost (Den Bosch). In de Enexis Groep Engineering Academy zorgen wij ervoor dat je het vak van Project Engineer in de praktijk leert. Je krijgt natuurlijk aanvullende trainingen zodat je je verder kunt ontwikkelen, óók als persoon. In het eerste jaar loop je mee met een Uitvoerder, leer je hoe je werkvoorbereiding doet, krijg je een kijkje in de keuken bij Asset Management, krijg je inzicht in de processen bij Aansluitingen en leer je hoe je effectief kan samenwerken met de afdeling Realisatie rondom onderhoud en storingen. Daarnaast krijg je vakinhoudelijke trainingen van zowel het Enexis Groep opleidingscentrum als van onze eigen Engineers. In het tweede jaar kijken we samen naar wat jou een nóg betere Engineer maakt. Denk hierbij aan de regie pakken in je loopbaan, communicatietrainingen of jou de leiding te geven over een intern project. Dit alles doe je samen met je collega’s van de Engineering Academy, met andere collega’s met meerdere jaren werkervaring én met jouw persoonlijke coach.

ARBEIDSVOORWAARDEN
Jouw techniek is de motor van ons bedrijf en dat zien wij. Daarom bieden wij je volop doorgroeimogelijkheden en kansen om opleidingen of trainingen te volgen.

Wij bieden:

 • Onze eigen 2-jaar durende Academy met een uniek opleidingsprogramma dat erop gericht is om van jou de beste Project Engineer te maken;
 • Een startsalaris van € 2.545 bruto per maand;
 • 24,5 vrije dagen per jaar;
 • Bovenop jouw salaris een maandelijks budget van €730,- die je kunt laten uitkeren, of hier bijvoorbeeld extra vakantiedagen dagen van kunt bijkopen;
 • Een goede werk- privé balans;
 • Flexibele werktijden;
 • Doorgroeimogelijkheden in techniek, innovatie én management;
 • Brabantse gezelligheid met op vrijdag een Brabants worstenbroodje.

Sollicitatieprocedure
Op basis van je cv en een korte motivatie, gaan we kijken of wij voldoende aansluiting zien voor een eerste gesprek. Is de klik er en willen we vanuit beide kanten elkaar beter leren kennen? Dan volgt er een tweede gesprek. Nog steeds enthousiast? Dan is er de mogelijkheid om een ontwikkelassessment af te nemen en gaan we je een arbeidsvoorwaardelijk voorstel doen dat je niet kunt weigeren!

Screeningsbeleid
Ons screeningsbeleid houdt, afhankelijk van de functie, in: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van cv, identiteitspapieren en diploma’s en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Contactinformatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Tom Janssen (Corporate Recruiter) via tom.janssen@enexis.nl of 06-11 00 24 79.

Tom Janssen - Recruiter - recruiter bij Enexis
Tom Janssen - Recruiter
Stel je vraag via: