Wil je invloed uitoefenen op de bedrijfsvoering van een bedrijf dat midden in de maatschappij staat? Dan is werken als finance trainee bij NS iets voor jou! NS heeft op financieel-economisch gebied veel te bieden. Met een jaaromzet van bijna 5 miljard euro, is een strak financieel beleid essentieel.

Het Finance Traineeship is een ambitieus tweejarig trainee-programma waarin we je opleiden voor een zware financiële managementfunctie. Dit is dé kans om aan te tonen dat je voldoet aan het profiel van een financieel manager. Omdat NS veel waarde hecht aan ‘learning on the job’, begin je meteen in een concrete functie, waarin je je bezighoudt met uitdagende en leerzame opdrachten. Na een jaar stap je over naar een andere functie bij een ander onderdeel. Je krijgt na het traineeship de mogelijkheid tot het volgen van de postacademische opleiding tot Register Controller. We dagen je voortdurend uit om je op persoonlijk vlak te ontwikkelen en je wordt hierbij intensief gecoacht en begeleid. Daarnaast kan je gedurende het hele traineeship rekenen op begeleiding van financieel directeuren en hoger management.

Waar ben je goed in?
Om succesvol te kunnen zijn in deze functie, beschik je over het volgende:

  • Een afgeronde WO opleiding met een financiële afstudeerrichting
  • Maximaal drie jaar werkervaring binnen het financiële werkveld
  • Bestuurlijke of leidinggevende ervaring
  • De ambitie om door te groeien naar een zwaardere positie binnen het financiële vakgebied

Hier ga je werken
Je kunt binnen NS alle kanten op. Je denkt mee over de service aan meer dan één miljoen reizigers per dag, je adviseert over uitdagende investeringsprojecten en complexe financiële vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor reisinformatie of de investeringen in de bouw van een nieuw station. Je krijgt de kans om vakoverschrijdend bezig te zijn, de ruimte om initiatieven te nemen en invloed uit te oefenen. Finance staat centraal in de business bij NS. Wij vragen van finance trainees daarom meer dan alleen inhoudelijke expertise. Dat biedt mooie perspectieven voor assertieve en initiatiefrijke professionals die de ruimte willen om zichzelf te onderscheiden en te groeien.

Het finance traineeship duurt 2 jaar, waarbij je 2 keer gedurende één jaar een andere financiële functie bekleedt bij één van de aandachtsgebieden: Nedtrain, NS Reizigers, NS Stations, Concernstaven en/of het Service Center Finance. In deze periode bouw je de zwaarte van de functie op en de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Na je traineeship word je de mogelijkheid geboden om een RC titel te behalen.

Vind je dit interessant?
We starten met de eerste selectie op basis van jouw CV en motivatie. De volgende ronde bestaat uit een e-assessment, waarbij met name je intellectuele vermogen wordt getest. Is dit op voldoende niveau, dan volgt een uitgebreide persoonlijkheidstest. De uitslag hiervan zal input zijn voor het selectiegesprek. Ben je door deze ronde, dan word je uitgenodigd voor de selectiedag. Het traineeship start op 1 september 2016.
Reageer via de bovenstaande sollicitatiebutton. Je kunt reageren tot en met 1 mei 2016!