Wat ga je doen als finance trainee bij NS?
Koers af op een prachtfunctie in de financiële wereld.
Binnen een organisatie als de onze speelt finance vanzelfsprekend een hoofdrol. Dat kan ook niet anders als je een van de grootste werkgevers van Nederland bent. Er stromen miljarden euro’s door de NS-organisatie. Euro’s waar jij als finance trainee bovenop gaat zitten. Niet als een Dagobert Duck, maar wel als een professional die klaar is om flinke stappen te zetten naar een financiële (top)functie. Er wordt namelijk wat van je verwacht. Bijt je vast in vraagstukken die je prikkelen en uitdagen. Kom in aanraking met het écht financiële geweld, ontwikkel jezelf vakinhoudelijk en persoonlijk en leg bij NS de basis voor een succesvolle carrière. En doe dat terwijl je meebouwt aan een organisatie waar veel mensen afhankelijk van zijn. Werken uit maatschappelijk en commercieel oogpunt komen samen bij NS. Zo werk je met ons aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis voor ruim 1.000.000 mensen. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou.

Zo werkt het.
Het finance traineeship is een 2-jarig programma waarin jij diverse functies uitvoert en aan verschillende opdrachten werkt waardoor jij jezelf volop ontwikkelt. Als trainee krijg je geen betere leerschool om je voor te bereiden op een stevige functie binnen de financiële wereld. Ontpop jezelf tot specialist van het Shared Service Centre Finance, of tot business-, project- of financial controller en werk ondertussen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Het programma.
In dit traineeship staan je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling centraal. Leer NS kennen en kom in aanraking met complexe vraagstukken op het gebied van finance. Vraagstukken met impact op onze maatschappij en/of onze organisatie. Zo ziet het finance traineeship eruit:

 • Je start uiterlijk op 1 september 2018.
 • In het eerste jaar werk je in een functie waarin je wordt uitgedaagd om het uiterste van je kunnen te laten zien. Samen bepalen we hoe het eerste jaar eruit komt te zien en welke opdrachten er op je pad komen.
 • Het tweede jaar oriënteer jij je alvast op je latere werkveld. De richting waarin jij jezelf ná het traineeship ziet, is ook de richting waar je je in het tweede jaar van het traineeprogramma op focust.
 • Gedurende het traineeship volg je een intensief opleidingstraject dat je vakinhoudelijk en persoonlijk sterker maakt.
 • Je krijgt volop ondersteuning van je manager, coördinator en coach.
 • Nadat je het traineeship met succes hebt afgerond, kun je mogelijk direct bij NS aan de slag.

Waar ben je goed in?
Jij blinkt in veel dingen uit. Eén daarvan is je doorzettingsvermogen. Want hoe lastig of stug een opdracht ook is, jij gaat net zo lang door tot je wél tevreden bent. Daarnaast ken je jezelf als geen ander. Je beschikt over een goede zelfreflectie en weet wat je leer- en ontwikkelpunten zijn. Communicatief ben je sterk en het lukt jou daardoor om betrekkelijk eenvoudig de weg binnen de NS-organisatie te vinden. Het netwerk dat je opbouwt komt je gedurende deze twee jaar namelijk zeker nog van pas. Naast deze competenties heb je alvast een basis gelegd om in aanmerking te komen voor het finance traineeship bij NS:

 • Je hebt een universitaire opleiding afgerond in een financiële richting.
 • Je hebt al enige relevante werkervaring opgedaan (maximaal 3 jaar).
 • Je hebt bij voorkeur bestuurlijke of leidinggevende ervaring.
 • Je beschikt over goede Nederlandse communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift.
 • Je hebt de ambitie om door te groeien naar zware (management) posities binnen NS Finance.
 • Tenslotte beschik je over de volgende competenties: bevorderen van samenwerking, aansturen, oordeelsvorming, interpersoonlijke sensitiviteit en resultaatgerichtheid.

Hier ga je werken.
NS is een organisatie die midden in de maatschappij staat. Vanuit hartje Utrecht werk je pal naast Utrecht Centraal aan onze bedrijfsvoering. Op financieel-economisch gebied ligt er voor de komende tijd ongelofelijk veel werk op ons te wachten. Complexe, maar mooie uitdagingen waar we oplossingen voor moeten bedenken. Alle finance professionals bij NS werken daaraan mee. Jij binnenkort ook?

Op NS kun je rekenen.
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland in beweging brengt. Van deur tot deur. Maar als 1 van de grootste werkgevers van Nederland hebben we je zoveel meer te bieden. Voor deze vacature is dit op basis van een 36-urige werkweek, onder andere:

 • Een 2-jarig contract met een salaris van € 3034,80 bruto per maand.
 • Een 36-urige werkweek en 25 vakantiedagen per jaar.
 • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en een uitstekende pensioenregeling.
 • Vrij reizen in de 2e klas. Logisch als je hét spoorwegbedrijf van NL versterkt ;-).
 • 1e klas reizen met een extra eigen bijdrage van € 15,- p.m. en eventueel korting voor gezinsleden.
 • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt.
 • Professionele ontwikkelingsmogelijkheden en een keuzeplan.

Vind je dit interessant?
En? Wil jij afkoersen op een prachtfunctie in de financiële wereld en bemachtig jij één van de vier finance traineeship posities? Solliciteer direct (maar zeker voor 30 april 2018) via de knalgele sollicitatiebutton hieronder. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging, binnen 2 weken reageren wij op jouw sollicitatie. Je kunt je sollicitatie richten aan Ronald Bleeker, corporate recruiter.

Nog vragen? Bel met Karin of Lieneke via 088 – 67 13 666 voor het antwoord.

Goed om te weten:

 • De procedure bestaat uit: cv + brief selectie, E-assessment, selectiegesprek en een selectiedag.
 • Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.