De energiesector is boeiend én booming. Juist nu de energiewereld verandert zijn er veel nieuwe investeringen voor een toekomstbestendig energienet nodig. Als financieel trainee leer je het economische model achter ons werk begrijpen.

Jouw energie

De energietransitie is in volle gang en dat vraagt veel van een netwerkbedrijf als Alliander. Zo worden er enorm veel investeringen gedaan in het huidige net om, bijvoorbeeld, zonnepanelen en windmolens aan te sluiten. Als financieel trainee lever jij hier een belangrijke bijdrage aan. Jij gaat je verdiepen in welke financieringskeuzes Alliander vandaag de dag al moet maken voor het energienetwerk in 2035 of je kan gaan berekenen wat het rendement van investeren in een duurzame woonwijk is.

In het eerste jaar van het traineeship vervul je twee opdrachten binnen de afdelingen Corporate Reporting & Planning en Financial Control. Vanaf het eerste moment ga je werken met de jaarrekening en de maand- of kwartaalrapportages. Zo leer je al direct de gehele financiële organisatie van Alliander kennen. In je tweede jaar kan je opdrachten binnen óf buiten financiën kiezen. Die keus is helemaal aan jou.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • uitvoeren van 3 tot 4 opdrachten, waarvan de eerste twee opdrachten binnen financiën zijn.
 • volgen van een persoonlijk ontwikkelprogramma van 18 maanden bij hét trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling: de Baak.
 • volgen van een technische basisopleiding bij het Alliander opleidingscentrum over de laatste elektra- en gastechnieken.
 • ontwikkelen van je feedback vaardigheden met je mede trainees (de peergroups) om zo te blijven groeien.
 • krijgen van begeleiding in jouw persoonlijke ontwikkeling van je opdrachtgever, een buddy, een mentor en de Young Talent Manager.

Zin om te starten? De start van dit traineeship is op 1 april 2023.

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Wij geloven in een inclusieve en diverse organisatie waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans krijgt. Dus wat je verhaal ook is, je bent van harte welkom.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • een salaris van € 3.101,- (schaal 7) bruto per maand.
 • een contract voor onbepaalde tijd.
 • op fulltime basis een Persoonlijk Budget (IKB) van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen of storten in je pensioen.
 • elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan je opnemen of maximaal 10 jaar sparen voor bijvoorbeeld een sabbatical.
 • een duurzaam inzetbaarheid budget van € 500. Deze kun je inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
 • een NS Business Card.

Bij Alliander is het er allemaal en we hebben het op een rij gezet op http://www.werkenbijalliander.com/jouw-arbeidsvoorwaarden.

Jouw achtergrond

Met jouw energie blink je uit als financieel trainee. Je bent op een natuurlijke wijze sterk in samenwerken en effectief communiceren. Je werkt nauwkeurig en durft verantwoordelijkheid te nemen. Zo zorg je ervoor dat er optimaal resultaat geleverd wordt. Bovendien ben je in een technische omgeving helemaal op je plek. Ook heb jij:

 • een afgeronde wo-opleiding op het gebied van Finance, Accountancy, Bedrijfskunde, Economie of een andere relevante studieachtergrond.
 • 0 á 2 jaar fulltime werkervaring.
 • een trackrecord aan activiteiten naast je studie wat jouw affiniteit met financiën bevestigt.
 • vloeiende beheersing van het Nederlands, mondeling en schriftelijk.

Jouw actie

Zin om in april 2023 te starten als één van de twee finance trainees? Wees er dan snel bij! We hanteren een VOL = VOL principe.

Een aantal praktische zaken op een rij

1. Het maken van online assessments is deel van deze selectieprocedure.

2. Vergeet niet om in jouw motivatie antwoord te geven op onderstaande vragen:

 • Waarom wil jij bij Alliander werken?
 • Waarom solliciteer je op ons traineeship?
 • Je neemt natuurlijk allerlei talenten mee, maar wat hoop je te leren tijdens het traineeship?
 • Wat maakt jou onze nieuwe trainee?

Meer informatie over de vacature en/of de selectieprocedure? Neem contact op met Carlijn Kempees, Campus Recruiter via WhatsApp +316 38686388 of e-mail carlijn.kempees@alliander.com

Recruiter

Carlijn Kempees
Telefoonnummer:

+31 (6) 38686388