Direct solliciteren maar geen account? Mail je cv naar recruitment@qompas.nl.

Beschrijving van het bedrijf
Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.

Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 50.000 medewerkers, verdeeld over 800 hyper moderne laboratoria en is actief in 50 landen met een pro-forma omzet van 5.4€ in 2020. Naast zeer sterke autonome groei met vele eigen start-ups heeft Eurofins in 2020 in verschillende landen een totaal van ruim 25 acquisities gedaan.

Onze mensen bij Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan wereldwijde thema’s op het gebied van onder meer milieu, voedselveiligheid en algehele gezondheid. Medewerkers zijn trots op het werk dat zij doen en ervaren veel vrijheid bij de uitvoering van de functie. Verantwoordelijkheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie, zodat de mensen met de juiste informatie de juiste besluiten kunnen nemen. Eurofins investeert structureel in de persoonlijke ontwikkeling van talent, zowel op het gebied van leiderschap, doorgroeipotentie als inhoudelijke kennis.

De geaccrediteerde laboratoria van Eurofins Milieu bieden in Nederland een uitgebreid pakket aan chemische, fysische en biologische analyses in alle milieu matrices. Door jarenlange ervaring heeft zij uitvoerige kennis op het gebied van zowel routinematige analyses als niet standaard analyses waaronder analyses van bijzondere verbindingen en microverontreinigingen. Eurofins is marktleider op het gebied van specialistisch onderzoek; opdrachtgevers zijn onder meer waterkwaliteitsbeheerders, Rijkswaterstaat, provinciale en gemeentelijke overheden, milieu-adviesbureaus, industrie en aannemers. Circa 600 gemotiveerde deskundigen verzorgen het traject van monstername tot aan de digitale rapportage van de analyseresultaten. Analyses vinden voornamelijk plaats in de grote laboratoria in Amsterdam (Eurofins Omegam), Barneveld (Eurofins Analytico), Barendrecht (Sanitas Groep) en Deurningen (ACMAA).

Functieomschrijving
Het Financial Management Traineeship:

Dankzij het Financial Management Traineeship wordt jij opgeleid tot allround Financial met verschillende doorgroeimogelijkheden. Als trainee word je onderdeel van de financiele organisatie van Eurofins Nederland, bestaande uit 6 Business Control teams in onze Business Lines en het Financial Control team in ons National Service Centrum (NSC). Gedurende 2 jaar werk je mee aan de Financial Reporting in het Financial Control team voor 1 of meerdere van onze 65 BV’s en daarnaast werk je in 3 tot 4 verschillende projecten in verschillende Business Control teams. Hierin fungeer jij als projectleider van complexe financiële projecten waardoor je onze Business Lines en de betreffende stakeholders leert kennen. Je ontwikkelt een solide financiele basis op alle vlakken van finance en control (accounting, reporting en control). De perfecte start voor de high potential in finance!

Na het traineeship zijn er veel verschillende uitstroommogelijkheden, bijvoorbeeld als business controller of project manager. Maar ook groei richting een P&L verantwoordelijke functie als Business Unit Manager is mogelijk.

Het Financial Management Traineeship bestaat uit 3 verschillende onderdelen;

1. Financial Control; ~30%

Als onderdeel van het financial controlling team ben je mede verantwoordelijk voor de maandafsluiting en maandrapportage van een aantal vennootschappen van Eurofins Nederland. Daarnaast stel je de jaarrekening op van verschillende vennootschappen en lever je support voor de jaarrekeningcontrole. Je wordt hierin begeleid door een ervaren Financial Controller.

2. Business Control; ~60%

Je krijgt de gelegenheid om mee te werken aan 3 of 4 projecten van 6 – 8 maanden in de business met échte impact, zoals de financiële integratie van een recente overname, het herdefiniëren van inkoopprocessen, het verder uitbouwen van Business Intelligence, de ontwikkeling van relevante KPIs zoals het in kaart brengen van de TAT en klanttevredenheid, het uitvoeren van diepte-analyses op kostprijzen en marges of de volgende stap zetten in rapportages die naadloos aansluiten op de managementbehoefte. Je adviseert direct aan Managing Directors en Business Unit Managers en wordt hierin begeleid door een ervaren Business Controller.

3. Persoonlijke ontwikkeling; ~10%

Samen met onze andere trainees volg je een 2-jarig programma met diverse trainingen en workshops om je kennis en skills te ontwikkelen, je persoonlijke stijl te ontdekken en je eigen effectiviteit en impact te verbeteren. Je bent ook onderdeel van onze Young Eurofins community met 75+ deelnemers uit heel Nederland. Het totale programma heeft een waarde van €15.000 per persoon. Je wordt gedurende deze 2 jaar ook begeleid door onze Finance Director Max Francken.

Standplaats: Voor de werkzaamheden in de Business Lines zal je op diverse locaties werkzaam zijn welke kunnen wisselen per project (Amsterdam, Leiden, Rijswijk, Wageningen, Barneveld, Deventer, Almere). Het Financial Control team werkt vanuit Oosterhout en daarnaast behoort thuis werken natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Al met al zoeken wij naar avontuurlijke trainees die niet terugdeinzen voor wat reistijd, maar natuurlijk zoeken we naar een balans die ook passend is bij jouw privé leven

Functie-eisen
Als toekomstig Financial Management Trainee heb jij:

 • Een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur een Economische studie met een Msc in Finance of Accountancy of vergelijkbaar;
 • Passie en ambitie om te excelleren. Je wordt blij van vernieuwing en groei. Je bruist van ambitie en neemt graag initiatief;
 • Een positieve, creatieve en oplossingsgerichte mindset. Je weet hoe je initiatieven om kan zetten in resultaat;
 • Een goed inlevingsvermogen en de sensitiviteit om collega’s op verschillende niveaus om jou heen in jouw idee of voorstel mee te krijgen;
 • Een bovengemiddelde dosis analytisch vermogen waarmee je knelpunten weet te identificeren en deze vervolgens als onderbouwde verbeteringen weet uit te voeren;
 • Business Intelligence en data-analyse hebben jouw interesse. Je bent numeriek gedreven, feiten vormen de bouwstenen voor jouw visie en advies;
 • Hebt relevante nevenactiviteiten ontplooid (bijvoorbeeld commissie en/of bestuurservaring en/of prestatiesport);
 • Vloeiend begrip van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanvullende informatie
Aanbod
Je wordt onderdeel van het snelgroeiende en dynamische bedrijf Eurofins, waarmee je een stevige basis van projectmanagement ervaring toevoegt aan je CV. Met een groeiend aantal vestigingen in binnen en buitenland biedt Eurofins kansen voor talent, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast bieden we de garantie dat je op elke vestiging ambitieuze en gedreven collega’s treft.

 • Een marktconform salaris, passend bij het traineeship;
 • Een lease auto om jouw flexibiliteit te garanderen;
 • Een bonus indien je jouw persoonlijke targets haalt;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling en korting op de ziektekostenverzekering;
 • 25 vakantiedagen (met mogelijkheid tot bijkopen) en 8% vakantiegeld;
 • Een thuiswerkplek;
 • Laptop & telefoon;
 • Deelname aan het Eurofins Graduates Program voor onze trainees waarin je wordt ondersteund met trainingen voor hard- en softskills (twv €15.000 en 10% tijdsinvestering);
 • Deelname aan de Young Eurofins community met 75+ collega’s uit heel Nederland;
 • Veel vrijheid en autonomie om jouw eigen carrière vorm te geven binnen een snelgroeiend, ambitious en ondernemend bedrijf;
 • Begeleiding door ervaren Finance professionals die je de fijne kneepjes van het vak bijbrengen;
 • Een stijle leercurve in de start van je carrière.

Overige informatie

De procedure kent een aantal stappen:
1. beoordeling sollicitatie
2. uitnodiging assessments
3. kennismakingsgesprek Talent Acquisition
4. sollicitatiegesprek Business Manager / oud trainee
5. sollicitatiegesprek Hiring Manager
6. contractaanbieding & bespreken startdatum

Enthousiast geworden? Leuk! Voor meer informatie staan we natuurlijk voor je klaar. Ik vertel je graag meer over Eurofins, het traineeship en de sollicitatieprocedure. Mail naar recruitment@qompas.nl bel of stuur een appje (06 - 10 43 47 60).

Vanuit Qompas begeleiden wij jou tijdens de gehele sollicitatieprocedure, geven we je tips en beantwoorden wij al jouw vragen.

Direct solliciteren maar geen account? Mail je cv naar recruitment@qompas.nl.

Ellen Luijben - Lead Recruiter - recruiter bij Eurofins
Ellen Luijben - Lead Recruiter
Stel je vraag via: