Ben jij een nieuwsgierige professional die de economische en fiscale werkelijkheid bij multinationals helder in kaart wil leren brengen? Dan kun je bij ons in de keuken van veel verschillende bedrijven kijken.

Zo’n 70% van de wereldhandel speelt zich af tussen gelieerde ondernemingen. Wereldwijd zijn fiscale autoriteiten zich steeds meer bewust van het belang van transfer pricing. De Coördinatiegroep Verrekenprijzen van de Belastingdienst is in Nederland verantwoordelijk voor de eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van verrekenprijzen.
Als fiscaal medewerker maak je analyses en doe je boekenonderzoeken op het gebied van verrekenprijsvraagstukken in het MKB, bij Grote Ondernemingen en bij bijzondere projecten. Op je schaakbord staan dus zowel commercieel-economische als fiscaal-juridische onderwerpen. Je werkt aan het in beeld brengen van bedrijven: hoe zijn ze georganiseerd en op welke wijze voegen ze waarde toe? Ook benoem je de fiscale consequenties. Al je werkzaamheden vinden plaats onder begeleiding van een senior medewerker, die je helpt in je verdere ontwikkeling op dit bijzondere vakgebied.

Functie-eisen

  • Je beschikt over een diploma van een afgeronde hbo-opleiding in een juridisch of economische richting.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met internationale fiscaliteit en economische vraagstukken.
  • Daarnaast beheers je de Engelse taal uitstekend op zakelijk niveau, zowel mondeling als schriftelijk.

Je hebt gevoel voor cijfers en je wilt graag weten hoe een bedrijf commercieel functioneert. Je durft vragen te stellen en door te vragen. Uiteraard ben je gericht op samenwerking, zowel met je collega’s als met je externe omgeving. Je bent bereid om door te leren en jezelf te ontwikkelen. Bovenal heb je er zin in en dat straal je uit.

Je beschikt over de volgende competenties: analyseren, omgevingsbewustzijn, luisteren, zelfontwikkeling, samenwerken.

Noot Qompas: Maak de Qompas Persoonlijkheid Analyse om te zien hoe goed je bij deze vacature past!

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 9, schaal 10, schaal 11
Minimum salaris: € 2455 bruto per maand
Maximum salaris: € 4380 bruto per maand

(Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.)

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris en vakantiegeld (8%) kun je rekenen op een eindejaarsuitkering (van 8,3%).
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer (o.a. jaarkaart openbaar vervoer tweede klas). Tevens heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

De afdeling - Grote ondernemingen (GO)

Er zijn vacatures bij de directie Grote Ondernemingen (GO). GO is verantwoordelijk voor de behandeling van ongeveer 11.000 grote ondernemingen en non-profitorganisaties, die gezamenlijk ruim 70 procent van de totale belasting opbrengen. GO hanteert een individuele integrale klantbehandeling. Handhaving gebeurt responsief door naar het gedrag van individuele organisaties te kijken, te bepalen welk effect een organisatie nastreeft en de activiteiten daarop af te stemmen. Daarbij vormen we een beeld van de motieven en het vermogen van de belastingplichtige om aan de regelgeving te voldoen. Horizontalisering van het toezicht staat daarbij voorop. Waar dat (nog) niet mogelijk is, voeren wij passende interventies uit, variërend van dienstverlening tot fraudebestrijding. Daarbij maken we optimaal gebruik van activiteiten die door het bedrijf zelf of door fiscale dienstverleners zijn verricht. Ook werken we waar mogelijk samen met andere toezichthouders.

Locatie en sollicitatieprocedure

We verzoeken je om in je motivatiebrief duidelijk aan te geven naar welke locatie jouw voorkeur uitgaat.

Vanaf week 30 vinden de selectiegesprekken plaats op de locaties Zwolle, Utrecht, Leiden of Oss. In de uitnodigingsbrief is vermeld op welke locatie je wordt verwacht. We verzoeken je om in je sollicitatiebrief te vermelden wanneer je vakantie hebt de komende periode, zodat we daar bij het plannen van de sollicitatiegesprekken zo veel mogelijk rekening mee kunnen houden. In de brief vind je ook informatie over een online competentietest van ongeveer 120 minuten. De mogelijkheid bestaat dat we je vragen om voorafgaand aan het gesprek een online competentietest te maken. De resultaten ervan bespreken we dan samen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Er zijn vacatures bij elk van de vijf bestuurlijke verbanden van GO: Noord-Oost, Midden, Noord-West, West en Zuid. Je wordt geplaatst binnen een kantoor van GO dat onder deze bestuurlijke verbanden valt. Het CGVP kent echter vooralsnog werkgebieden, die afwijken van de werkgebieden van GO: Noord-Holland/Zuid-Holland/Utrecht, Noord-Oost Nederland en Zuid-Oost Nederland. Je standplaats wordt een plaats waar een GO kantoor gevestigd is. Het rayon waarin je gaat werken wordt een van de werkgebieden van de CGVP.

Meer informatie over de vacature via N. Smetsers: 010 2905 592 / A. Hamelink: 06 1192 4098 / L.J. van Wijnen 06 1195 0301

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je met het Employability Center van de Belastingdienst bellen: 055 543 4795

Vacaturenummer: 587570
Sluitingsdatum: 15/07/2013
Standplaats: Zie bijzonderheden
Werk-/denkniveau: Bachelor - HBO

 Start je sollicitatie via Qompas!