Ben jij een enthousiaste GIS-student, dan zijn wij op zoek naar jou!

Over het CBS
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

  • Locatie:Den Haag
  • Opleidingsniveau:WO
  • Categorie:Overig
  • Dienstverband:Stage-opdracht voor de duur van 6 maanden
  • Uur per week:36
  • Salaris:Bij een stage langer dan een maand en 40 uur per week, dan krijg je een stagevergoeding van € 628,= bruto per maand.
  • Deadline:01 Sep 2020

Solliciteren
Waar kom je te werken
De stage vindt plaatst bij de Sector Dienstverlening en Informatieverstrekking (SDI): een dynamische afdeling waar betaald meerwerk voor externe klanten wordt uitgevoerd. Je komt in een jong en dynamisch team terecht, waar af en toe een borrel wordt georganiseerd en waar de omgangvormen informeel zijn. Daarnaast zal je veel contact onderhouden met medewerkers van team Regio en ruimte voor ruimtelijk onderzoek en GIS expertise.

Wat ga je doen
Meewerken aan innovatie binnen het CBS door een methode te ontwikkelen voor het maken van heatmaps, waarbij deze over meerdere jaren onderling vergelijkbaar zijn. Bovendien zoeken we naar een manier om in heatmaps privacy van bewoners en bedrijven te garanderen.

De stage bestaat uit drie onderdelen:
1. Het maken van heatmaps bij actuele artikelen die door het CBS worden gepubliceerd.
2. Het ontwikkelen van een methode voor het gestandaardiseerd maken van heatmaps
3. Het opzetten en (eenmalig) geven van een cursus aan collega’s die zelf heatmaps willen maken.
Je wordt technisch ondersteund op alle drie de onderdelen.

Daarnaast is er ook ondersteuning voor het vinden van je weg binnen het CBS.

Wie zoeken wij

  • Je volgt een wo –opleiding met een sterke GIS-component. Je hebt affiniteit met open source software. Als je met onderdelen van de stageopdracht (nog) geen ervaring hebt opgedaan tijdens je studie, dan weet je snel om hulp te vragen, en daarmee zelfstandig verder te werken.

Wat bieden wij

  • Bij een stage langer dan een maand en 40 uur per week, dan krijg je een stagevergoeding van € 628,= bruto per maand.

Meer weten
Meer weten? Neem contact op met Vincent van Hees 06-54715043 voor meer informatie.

Reacties
Je reactie op de vacature GIS stage heatmaps ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.

Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie - recruiter bij CBS
Karin van Kasteel, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie
Stel je vraag via: