Functiebeschrijving:
Wil je onderdeel uitmaken van het grootste bedrijf met een eigen Geo-ICT community?

Wat ga je doen?
Wist je dat CGI het grootste bedrijf is met een eigen Geo-ICT community? Dat we ook in verschillende landen waaronder Nederland de koploper zijn op het gebied van Geo-ICT dienstverlening?

We breiden onze Geo-ICT activiteiten steeds verder uit. Zo richten wij ons vooral op de nieuwste ontwikkelingen in de energiemarkt en de energietransitie. Het CO2 neutraal maken van de samenleving is onze doelstelling en jij kan daar een actieve bijdrage aan leveren!

Onze Geo-ICT practice in Nederland heeft een unieke positie verworven op het gebied van GIS. We zijn de enige grote System Integrator met een practice volledig toegespitst op dienstverlening in het Geo-ICT domein. Daarnaast zijn wij partner van alle grote GIS leveranciers en werken we in alle marktsegmenten. Samen met 60 Geo-ICT collega’s in Nederland en 400 Geo-ICT collega’s wereldwijd werk je aan uiteenlopende projecten, zowel nationaal als internationaal. Aangezien dit werkveld met een grote snelheid uitbreidt, zijn wij op zoek naar versterking van ons team Geo-ICT.

Wanneer jij als Software Engineer bij de CGI Unit Utilities aan de slag gaat, krijg je de kans om een unieke Geo-ICT Graduate Class te volgen. Dit is een traject van ruim twee maanden dat bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Masterclass Software Engineering met een specialisatie in Java;
 • Een training gericht op Geografische Informatie Systemen met een specialisatie in Smallworld;
 • Een training gericht op kennis van de Business van onze klanten met een specialisatie in Utilites

Klanten zijn onder andere de energie-netbeheerders en de drinkwaterbedrijven.

Tijdens de Masterclass wordt jouw voortgang intensief gevolgd en we begeleiden je hierbij. Na succesvolle afronding van de Masterclass wordt je gecertificeerd in de getrainde GIS pakketten en programmeertalen.

Jij specialiseert je door deze Masterclass in het ontwikkelen en onderhouden van dynamische en complexe Geografisch Informatie Systemen voor netwerken, die behoren tot de kritieke kernsystemen van onze klanten. Je wordt niet opgeleid om straks als gebruiker achter de knoppen te zitten, maar je zult alles begrijpen van wat er zich onder de motorkap van een GIS afspeelt en weet hoe daaraan te kunnen sleutelen.

Wanneer je het traject succesvol hebt doorlopen, beschik je over voldoende kennis om mee te draaien in de diverse Geo-ICT Projecten of klanten Scrum teams van CGI.

Wat breng je mee?
Binnen CGI krijg je voldoende ruimte om je Geo-ICT competentie verder te ontwikkelen en je eigen carrière vorm te geven. Samen met je collega's draag je actief bij aan de verdere ontwikkeling van de Geo-ICT Practice binnen CGI en bij onze klanten.

Verder heb je:

 • Afgeronde ICT gerelateerde studie op HBO- of WO niveau;
 • Bij voorkeur tijdens je studie programmeerervaring opgedaan;
 • Kennis van databases, zoals SQL of Oracle is een pré;
 • Affiniteit met Geografische Informatie Systemen, Een Geo studie is een pré, maar zeker geen must;
 • Je bent flexibel, stressbestendig, creatief, analytisch en leergierig;
 • Je werkt gestructureerd en nauwgezet;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk is een must.

Waar kom je terecht?
CGI is een van ’s werelds grootste, internationale IT-bedrijven. Onze mensen houden Nederland draaiende. Overheidsinstellingen, banken, infrastructurele organisaties en productiebedrijven zijn klanten van CGI. Projecten die het alledaagse leven van miljoenen mensen raken. Groei mee met ons en maak je ambitie waar. Met duizenden collega’s wereldwijd werken wij in zelfsturende teams. Hierdoor kennen we onze business en de bijbehorende uitdagingen en dit koppelen we aan onze IT-expertise.

Na het behalen van je certificaat ga je echt aan de slag. Je begint direct bij één van onze klanten of brengt jouw kennis in de praktijk door samen met ervaren collega’s te werken aan één van onze in-house projecten. Deze collega’s coachen je tot het moment dat jij zelfstandig verder kunt. De Graduate Class biedt jou een stevige en professionele basis om snel je weg te vinden binnen CGI en bij onze opdrachtgevers. Per vakgebied hebben we een hechte community waarin collega’s elkaar op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen, maar waarin ook plaats is voor de nodige fun. Dat is hard werken, maar je leercurve is dan ook steil.

Ons aanbod
Een vaste baan met markconform salaris en de mogelijkheid om aandeelhouder te worden en zo mee te delen in onze successen. Zo wordt werken bij CGI dubbel beloond. Via de CGI Academy helpen we jou de juiste trainingen te volgen, want jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je krijgt een plek in onze hechte community waar we samen met elkaar de verantwoordelijkheid van projecten dragen en klantverwachtingen overtreffen. We bieden jou een rol in ons CGI verhaal!

Are you ready to Be part of our story?

Samen werken we aan diversiteit
CGI is een bedrijf van en voor mensen. Wij hechten aan een veilige, diverse werkomgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Wij streven naar inclusiviteit op de werkvloer, omdat wij ervan overtuigd zijn dat verschil in achtergrond – bijvoorbeeld in gender, etniciteit of leeftijd - meer en betere ideeën, perspectieven en ervaringen oplevert. Bij ons is iedereen van harte welkom.

Interesse?
Solliciteer direct! We nemen dan direct contact met je op. Wil je meer weten over de inhoud van de vacature? Neem dan contact op met Pim de Groot (Director Consulting Services) via 06 22 49 14 01 of via pim.de.groot@cgi.com.

Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met recruiter Jolanda Beelen via (088) 564 00 00 of via jolanda.beelen@cgi.com

Wat mag je van ons verwachten:

Bouwen met en op elkaar

Technologie is het hart van de digitale transformatie van ons en onze klanten, maar onze mensen zijn het hart van zakelijk succes.

Als member van CGI ben je vanzelfsprekend een specialist in je vakgebied én een betrouwbare adviseur voor je klant. Je werkt samen met je collega’s aan concrete en duurzame resultaten die heel Nederland – en ver daarbuiten – draaiende houden. Elke dag heeft jouw werk impact.

Je bent een 'member' omdat je shareholder en eigenaar van CGI bent. Samen bouwen we aan een bedrijf waar we trots op kunnen zijn. Al sinds 1976 is dit onze droom en die heeft ons gebracht waar we nu zijn: een van 's werelds grootste onafhankelijke leveranciers van IT-diensten en bedrijfsadvies.

Bij CGI weten we dat diversiteit onmisbaar is. Daarom streven we op de werkvloer naar een inclusieve cultuur waarin er plek is voor iedereen. Zowel bij ons als bij onze klanten. We strijden voor gelijke kansen en willen dat al onze werknemers kunnen slagen en groeien. Daar helpen we graag bij.

Klaar om deel uit te maken van ons succesverhaal? Word member van CGI! Hier maken jouw ideeën en acties het verschil.

NL Recruitment Team - recruiter bij CGI
NL Recruitment Team
Stel je vraag via: