Functieomschrijving
Wil jij ervaring opdoen bij een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? En kansen en mogelijkheden krijgen én creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? Dan is stage lopen bij de Belastingdienst écht iets voor jou!

In jouw rol van stagiair Windows Server maak je overzichtsplaten van de diensten die het Windows Server-team levert, zoals bijvoorbeeld hoe de verschillende domeinen met elkaar verbonden zijn én communiceren. Deze overzichtsplaten worden bij voorkeur automatisch gegenereerd en geëxporteerd naar bijvoorbeeld Microsoft Visio. Je onderzoekt welke tooling hiervoor kan worden gebruikt én hoe we de overzichtsplaten eenvoudig up-to-date kunnen houden. In de door jou gekozen oplossing maak je bij voorkeur gebruik van kant en klare software die is gebaseerd op Windows of Linux (RHEL). En je realiseert een proof of concept voor de door jouw gekozen oplossingen.

Met jouw eigentijdse en vernieuwende kennis en ideeën help je onze medewerkers om creatieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar zij voor staan. En is er ruimte om bij te dragen aan de reguliere werkzaamheden van het Windows Server-team. Samen met een ervaren collega voer je dan opdrachten uit, waardoor je ervaring kan opdoen en kennis kan maken met het werken in een DevOps team, dat werkt volgens de Agile/Scrum methodiek.

Functie-eisen

  • Je bent een 3e jaar-student hbo-informatica.
  • Je hebt ervaring en affiniteit met Windows Server-systemen.
  • Je hebt voldoende studiepunten om stage te mogen lopen
  • Je bent minimaal 32 uur beschikbaar per week

Binnen de Belastingdienst vinden we samenwerken enorm belangrijk. Je hebt dan ook uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling, als schriftelijk. Je bent creatief en beschikt over doorzettingsvermogen én je hebt een beeld hoe je bovenstaande wilt doen en bereiken; hoe kom ik daar en wat heb ik dan nodig? Je neemt initiatief en je bent standvastig als dat nodig is. Je bent analytisch sterk. Ook ben je zelfstandig in je doen en laten, creatief en je durft buiten de gebaande paden te treden.

Wil jij nu al meer weten? Dan nodigen we je uit contact op te nemen met de contactpersonen.

Yvonne Beekman - Stagecoördinator - recruiter bij Belastingdienst
Yvonne Beekman - Stagecoördinator
Stel je vraag via: