Wil jij ervaring opdoen bij een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? Kansen en mogelijkheden krijgen én creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? Dan is deze afstudeerstage bij het centre of excellence gegevensontsluiting van de Belastingdienst écht iets voor jou! Het centre of excellence gegevensontsluiting ontwikkelt oplossingen op het gebied van datamanagement. Hierin staat het beschikbaar stellen van gegevens voor alle gebruikersdoeleinden centraal. Dat doen we voor de portalen en applicaties waar burgers, bedrijven en medewerkers gebruik van maken én ook voor analytics, sturing, verantwoording en effectmeting. Operational excellence is ons startpunt voor iedere oplossing.

Tijdens jouw afstudeerstage krijg jij de mogelijkheid om een aantal facetten van datamanagement te leren kennen. Met jouw eigentijdse en vernieuwende kennis en ideeën help je onze medewerkers om creatieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar zij voor staan. Je draagt bij aan dashboards die nodig zijn om data stewards en operations te ondersteunen en er is ruimte voor een bijdrage aan de reguliere werkzaamheden van het team. Omdat we met data van burgers en bedrijven werken besteden we veel aandacht aan security- en privacy-by-design. Je werkt aan verschillende projecten in een omgeving met de meest uiteenlopende technieken en samen met ervaren collega's voer je opdrachten uit, waardoor je ervaring opdoet en kennismaakt met het werken in een DevOps team, dat werkt volgens de Agile/Scrum methodiek.

De exacte invulling van jouw afstudeerstage verkennen we graag met jou in een persoonlijk gesprek.

Functie-eisen

  • Je zit in het 4e studiejaar van een hbo-opleiding in een relevante ICT richting, bij voorkeur (technische) informatica.
  • Je hebt voldoende studiepunten om af te mogen studeren.
  • Je hebt affiniteit met data(management) en analytics.
  • Het is een pre als je bekend bent met datamanagement, met object georiënteerde talen als Java (J2EE) en Python of vierde generatie zoals SQL.

Wat vinden we nog meer belangrijk?
Binnen de Belastingdienst vinden we samenwerken enorm belangrijk. Je zoekt dan ook graag de verbinding en je communiceert helder en efficiënt. Je neemt initiatief, bent analytisch, kritisch als het moet en je loopt warm voor complexe vraagstukken. Ook ben je zelfstandig in je doen en laten, creatief en je durft buiten de gebaande paden te treden. En natuurlijk wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Overige arbeidsvoorwaarden

Als je geen gebruik kunt maken van een OV-studentenkaart voor doordeweeks voor het reizen tussen je woning en de stageplek, kun je een reiskostenvergoeding krijgen. Bij stages van een maand of langer heb je aanspraak op 160 vakantie-uren op jaarbasis bij een stage van 40 uur per week. Bij minder uren of een gedeelte van een jaar wordt de aanspraak op vakantie-uren naar evenredigheid vastgesteld. Tijdens de vakantie-uren wordt de stagevergoeding doorbetaald. Voordat je je stage begint, moet je een geheimhoudingsverklaring tekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen.

De organisatie - Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Bijzonderheden

Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je beschikt over de gevraagde opleiding(en). Vermeld deze duidelijk in je cv. Graag ontvangen we jouw cv en motivatiebrief tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand. Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten zijn toegevoegd.

Het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het selectieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.

Om stage te lopen bij de Belastingdienst, moet je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring ondertekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen. Voor meer informatie over de Belastingdienst kun je terecht op www.belastingdienst.nl.

Wil je meer weten over de stage?

Stel je vraag aan Marleen Hurenkamp, telefoon: 06-1860 1254.