Enthousiaste HBO/WO Stagiair Legal Tech Studio
Ondernemende HBO/WO stagiair gezocht voor ARAG’s innovatie studio
32-40 uur // start kan vanaf februari 2019 maar later starten is ook mogelijk // standplaats Amsterdam & Leusden

Functiebeschrijving
In ARAG’s Legal Tech Studio werken we samen met ARAG’s juristen en ondersteunende afdelingen, zoals marketing en IT, aan nieuwe digitale services met behulp van Big Data analyse, Artificial Intelligence, spraaktechnologie, emotieherkenning en allerlei andere nieuwe technologieën.

Ons motto is: ideas are cheap, execution is king. Onze uitdaging is niet alleen het ontwikkelen van nieuwe concepten maar die ook daadwerkelijk te laten landen in de organisatie. We combineren intrapreneurship met innovatie management skills.

De stage
Geen dag zal hetzelfde zijn. Je draait actief mee in onze innovatie trajecten die variëren van het ontwikkelen van nieuwe ideeën tot implementatievraagstukken. De ene dag ben je bijvoorbeeld ‘s ochtends bezig met het scouten van tech bedrijven en ’s middags met de onderbouwing van een business case.
De volgende dag faciliteer je hands-on experimenten en pilots. Je zorgt dat de techniek werkt, verzamelt data en monitort de voortgang.

Een heel belangrijk onderdeel van ons werk is communicatie. Het informeren van onze stakeholders, het creëren van draagkracht en het meenemen van de organisatie in een innovatietraject. We organiseren meet-ups, demodays en testpanels. We schrijven nieuwsbrieven en maken presentaties. De devil is in the details en dus zoeken we iemand die communicatief sterk is, een kritische blik heeft en meewerkt aan de organisatie van onze activiteiten. Denk aan het versturen van uitnodigingen, het regelen van venues en catering en al het andere wat nodig is om onze boodschap over te brengen.

Deze stageplaats is een HBO/WO meeloopstage en geen afstudeerstageplaats. De Legal Tech Studio zit in B2 in Amsterdam maar we werken ook in het hoofdkantoor van ARAG in Leusden.

Functie-eisen
Wij zoeken iemand voor minimaal 5 maanden en in deze periode krijg je goed inzicht wat er allemaal komt kijken bij ‘innovatie’ en het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Een waardevolle ervaring voor zowel studenten die zelf ondernemer willen worden en hun product willen verkopen aan een corporate, als studenten die innovatie manager willen worden.
Je wordt actief begeleid door de innovatie managers van de studio. Je loopt stage in een klein, flexibel team waarin je de ruimte krijgt om zelfstandig te werken.

Wij denken dat studenten die onderstaande studie (richtingen) volgen het beste passen bij deze stageplaats:

  • Industrial design (engineering),
  • bedrijfskunde, met een focus op innovatie, ondernemerschap en/of verander management
  • (bedrijf)economie met focus op innovatie, startups, starten eigen bedrijf etc.
  • Media/cultuur met focus op user interactie, productontwikkeling, creativiteit etc.
  • Antropologie/psychologie/sociologie, met een focus op toegepast onderzoek voor marketing, design, user research etc.
  • Sociale wetenschappen met een focus op toegepast onderzoek voor marketing, design, user research etc. en/of innovatie, ondernemerschap en/of verander management

Wat bieden we
Stagevergoeding
Bij een fulltime invulling van deze stage ontvang jij een stagevergoeding van € 750,- bruto per maand. Kom je 32 uur stage lopen, ontvang je een stagevergoeding van € 600,- bruto per maand.

Verlof
Als je stage komt lopen bij ARAG val je onder de verlofregeling stagiaires bij ARAG. Dit houdt in dat je geen recht hebt op eventuele schoolvakanties.
Bij een fulltime invulling van je stage bouw je 1.0 betaalde verlofdag op per maand. Kom je 4 dagen stage lopen, bouw je 0.8 betaalde verlofdag op per maand.

Reiskostenvergoeding
Mocht je geen OV-studentenreisproduct hebben, heb je recht op de reiskostenregeling van ARAG te weten een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer, met een minimum van 10 kilometer en maximum van 25km enkele reis per dag.

Interesse?
Herken jij je in bovengenoemde omschrijving en volg je één van de genoemde opleidingen?
Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en CV. Wil je eerst meer informatie over deze stageplaats? Neem dan contact op met Innovatie Manager Wendy Persoon (telefoon 06-13181454, w.persoon@arag.nl)

Over ARAG
ARAG behandelt jaarlijks 60.000 claims op alle mogelijke juridische rechtsgebieden. Om onze juristen en klanten zo goed mogelijk te helpen werken we in ARAG’s Legal Tech Studio aan de ontwikkeling van nieuwe digitale services en tools. Dit doen we samen met de verschillende afdelingen van ARAG zoals Rechtshulp, Marketing en het Service Center.

We werken met jonge tech bedrijven en zetten nieuwe technologieën in zoals (Big) Data analyse, Artificial Intelligence en spraaktechnologie. Ons motto is: ideas are cheap, execution is king. Onze uitdaging is niet alleen het ontwikkelen van nieuwe concepten, maar die ook daadwerkelijk te laten gebruiken door onze juristen en klanten.

ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een van oorsprong Duits familiebedrijf met vestigingen in 15 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada. Met zo’n 700 professionals in Nederland werken wij in een collegiale omgeving en informele werksfeer vanuit de locaties in Amsterdam, Rotterdam, Leusden en Roermond. Om ons te blijven ontwikkelen is begin 2017 de Legal Tech Studio geopend in Amsterdam.

Danny Rumpel - Recruiter - recruiter bij ARAG
Danny Rumpel - Recruiter
Stel je vraag via: