Bedrijfsprofiel
Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor voeding, water, milieu en farmaceutische producten. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in een groeiend aantal andere markten zoals bijvoorbeeld de agrarische sector of op het gebied van genomics. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise. Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 35.000 medewerkers verdeeld over meer dan 400 hyper moderne laboratoria actief in 44 landen en heeft in 2017 een omzet gerealiseerd van Eur. 2.9B (pro-forma 3.4B). Eurofins kent sterke groeiambities (CAGR ~25%) en verwacht in 2019 met ~40.000 medewerkers een omzet van ~4.0B te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met 30 startups in 2017, heeft Eurofins afgelopen jaar in verschillende landen een totaal van ruim 60 acquisities gedaan.

Eurofins Food Testing Netherlands biedt in Nederland laboratoriumonderzoek, consultancy en inspectiediensten aan op het gebied van voeding, diervoeding en water en bestaat uit zes locaties binnen Nederland, van Zeeland tot Friesland. Per locatie zijn er meerdere zelfstandig werkende Business Units met elk hun eigen diensten en omvang. Eurofins Food Testing Netherlands maakt een sterke groei en ontwikkeling door, waarbij dynamiek en verandering volop aanwezig zijn. Voor onze locatie in Heereenveen zijn wij op zoek naar een enthousiaste HR Stagiair(e).

De uitdaging
Een uitdagende stageplaats waarbij jij de mogelijkheid krijgt om allround ervaring op te doen op alle facetten van Human Resources Management binnen een sterk groeiende organisatie. Op basis van de HR strategie van Eurofins Food Testing Netherlands help jij als HR stagiair(e) bij de ontwikkelingen op vakgebieden als arbeidsvoorwaarden, automatisering van HR processen, employer branding en opleidingsbeleid. Voor jouw centrale opdracht wordt er in overleg met jou een keuze gemaakt op welk HR-gebied deze zal plaatsvinden. Daarnaast werk je zoveel mogelijk als volwaardig teamlid mee en ondersteun je de HR-afdeling bij de in-, door- en uitstroom met werkzaamheden zoals: werving- en selectie, het opstellen van arbeidsovereenkomsten en het verwerken van mutaties.
Jouw profiel

  • Een 2e of 3e jaars HBO-er met de studierichting Human Resources Management.
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift.
  • Resultaat- en doelgericht.
  • Nauwkeurig werken, oog voor detail en secuur in het registreren van gegevens;
  • Vanaf september 2018 beschikbaar.
  • Woonachtig in noordelijke provincies of in Overijssel in verband met de standplaats Heerenveen.

Wat kan Eurofins jou bieden?

  • Een fulltime stageplek.
  • Een prettige werksfeer.
  • Een passende stagevergoeding.
  • Uitdagende leerervaring bij een van de snelst groeiende bedrijven van Europa.

Interesse?
Wil je meer informatie over deze uitdagende functie neem dan contact op met Tom Groen, HR Manager (tomgroen@eurofins.com).

Heb je belangstelling voor deze vacature, dan nodigt Eurofins je graag uit om te reageren. Wij verzoeken je je CV en motivatiebrief achter te laten op onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Locatie: Heerenveen
Contactpersoon: Marre Homminga

Michiel Prins - Talent Acquisition Manager - recruiter bij Eurofins
Michiel Prins - Talent Acquisition Manager
Stel je vraag via: