Functieomschrijving
Ben jij nieuwsgierig, enthousiast en bezoek je graag musea? Heb jij uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk? En wil jij kansen krijgen en mogelijkheden creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? Dan is deze stageopdracht bij het Belasting & Douane Museum in Rotterdam écht iets voor jou!

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. Wij willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens je stage zal je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega's. En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

Het Belasting & Douane Museum bestaat uit een klein team met 15 vaste medewerkers. De afdeling communicatie telt een communicatieadviseur en een communicator. Bij het Belasting & Douane Museum in Rotterdam geven we met onze bijzondere collectie een prikkelende kijk op een verleden vol regels, oproer en ontduiking. En het plaatst ons belastingstelsel in een eigentijds perspectief. Wat vinden we van belastingen en onze bijbehorende plichten?

In jouw rol van stagiair draag je samen met de communicatieadviseur bij aan het vergroten van de naamsbekendheid van het Belasting & Douane Museum en de promotie van tentoonstellingen. Je werkt veel samen met andere afdelingen zoals educatie en collectie. Dit doe je in een prettige ongedwongen sfeer waarin veel ruimte is voor jouw eigen inbreng. Het monumentale pand waarin je werkt, biedt een fijne entourage.

Tijdens jouw stageopdracht zet je op creatieve wijze het museum, de publieksactiviteiten en evenementen in de markt. Je denkt na over en werkt mee aan een doeltreffende inzet van de communicatiemiddelen. Dit doe je op basis van contentplanning en marktonderzoek. Je zet traditionele media in en benut de mogelijkheden van nieuwe media zoals online en social media. Zie je kansen voor andere mediakanalen en promotionele uitingen? Dan kom je met gerichte voorstellen voor de inzet daarvan.

Tijdens jouw stageopdracht krijg je ook een kijkje in de keuken van de organisatie rondom communicatie. Denk aan het opbouwen van een beeldbank, het archiveren van media-uitingen en dataverwerking van publieksonderzoek.

Kortom: dit is een hands-on stageplek waar je de kneepjes van jouw vak(kennis) in de praktijk kunt brengen en je kennis kunt maken met een mooi museum. Deze stageopdracht? Een prachtige kans!

Functie-eisen

  • Je zit in het derde jaar van een hbo-opleiding op het gebied van communicatie en marketing.
  • Je hebt ervaring met contentcreatie voor websites en social media.
  • Je hebt al wat ervaring met publiciteitscampagnes.
  • Je kunt in verschillende stijlen schrijven en kennis vertalen naar een breed publiek.
  • Herken jij jezelf hierin?
  • Je toont initiatief en bent enthousiast. Ook ben je accuraat en flexibel. Je hebt zin om je schouders eronder te zetten en gaat altijd voor een mooi resultaat. Plannen, organiseren en samenwerken: dat kun jij als de beste. Je hebt affiniteit met Nederlandse geschiedenis en kunst en heb je grote affiniteit met cultureel erfgoed. Kortom: je bent een echte ambassadeur van ons prachtige museum.

Overige arbeidsvoorwaarden

  • Je stagevergoeding is maximaal € 628 per maand bij een stage van 40 uur per week.
  • Bij stages langer dan een maand, heb je recht op 160 vakantie uren op jaarbasis bij een werkweek van 40 uur.
  • Als je geen gebruik kunt maken van een OV-Studentenkaart, kun je een reiskostenvergoeding krijgen voor 'woon-werkverkeer'.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Bijzonderheden
Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je beschikt over de gevraagde opleiding(en). Vermeld deze duidelijk in je cv.

Graag ontvangen we je motivatiebrief, cv en stageopdracht tijdig in een Word- of PDF-bestand. Na sluitingsdatum is het niet mogelijk om jouw sollicitatie in behandeling te nemen.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat dit mogelijk technische problemen met zich meebrengt en wacht niet tot het laatste moment met solliciteren.

Het maken van een casus, opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het selectieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.

Om stage te lopen bij de Belastingdienst, moet je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring ondertekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen. Indien je voor aanvang van je stage de VOG niet kunt overhandigen dan zal de stage geen doorgang vinden.