Functieomschrijving
Wil jij ervaring opdoen bij een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? En kansen en mogelijkheden krijgen én creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? Dan is stage lopen bij de Belastingdienst écht iets voor jou!

IV-accent, het nieuwe en innovatieve organisatieonderdeel van de Belastingdienst heeft de ambitie om op een snelle en wendbare manier nieuwe ondersteuning voor de primaire processen van de Belastingdienst te realiseren. Een omgeving met mogelijkheden en verantwoordelijkheid voor innovatie, ontwikkeling, acceptatie, test, productie en beheer en exploitatie van informatievoorzieningen!

Tijdens jouw meeloopstage bij het Center of Excellence (CoE) Webdevelopment krijg jij de kans een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en installatie van applicaties voor de medewerkers van de Belastingdienst. Je werkt met Java en / of met Angular en Typescript én je kunt kennismaken met geautomatiseerd testen met behulp van het Robot Framework.

Met jouw eigentijdse en vernieuwende kennis en ideeën help je onze medewerkers om creatieve oplossingen te vinden voor nieuwe functionaliteit, aanpassingen en verbeteringen, de uitdagingen waar zij voor staan. Samen met een ervaren collega voer je dan opdrachten uit, waardoor je ervaring kan opdoen en kennis kan maken met het werken in een DevOps team, dat werkt volgens de Agile/Scrum methodiek.

Welke bijdrage je precies gaat leveren binnen het project verkennen we graag met jou in een persoonlijk gesprek.

Functie-eisen

  • Je zit in het 3e studiejaar van een hbo-opleiding ICT in de richting van (technische) informatica.
  • Je hebt affiniteit met software development, en specifiek met Java en/of met Angular en Typescript.

Wat vinden we nog meer belangrijk?
Binnen de Belastingdienst vinden we samenwerken enorm belangrijk. Je zoekt graag verbinding met je collega's en je communiceert helder en efficiënt. Je neemt initiatief en je bent standvastig als dat nodig is. Je bent analytisch sterk, kritisch als het moet en loopt warm voor complexe vraagstukken. Ook ben je zelfstandig in je doen en laten, creatief en je durft buiten de gebaande paden te treden. Natuurlijk wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied en heb je de ambitie om nieuwe dingen te leren én te groeien binnen onze organisatie. Wil jij nu al meer weten? Dan nodigen we je uit contact op te nemen met de contactpersonen. We gaan graag het gesprek met je aan om jouw wensen te horen om zo gezamenlijk jouw stage vorm te geven.

Overige arbeidsvoorwaarden
Als je geen gebruik kunt maken van een OV-studentenkaart voor doordeweeks voor het reizen tussen je woning en de stageplek, kun je een reiskostenvergoeding krijgen.

Bij stages van een maand of langer heb je aanspraak op 160 vakantie-uren op jaarbasis bij een stage van 40 uur per week. Bij minder uren of een gedeelte van een jaar wordt de aanspraak op vakantie-uren naar evenredigheid vastgesteld. Tijdens de vakantie-uren wordt de stagevergoeding doorbetaald.

Voordat je je stage begint, moet je een geheimhoudingsverklaring tekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Bijzonderheden
Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je beschikt over de gevraagde opleiding(en). Vermeld deze duidelijk in je cv. Graag ontvangen we jouw cv en motivatiebrief tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten zijn toegevoegd.

Het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het selectieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.

Om stage te lopen bij de Belastingdienst, moet je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring ondertekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen. Voor meer informatie over de Belastingdienst kun je terecht op www.belastingdienst.nl.

Wil je meer weten over de stage? Stel je vraag aan Marleen Hurenkamp (telefoon 06-1860 1254).

Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science - recruiter bij Belastingdienst
Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science
Stel je vraag via: