Functieomschrijving
Wil je ervaren hoe het is om voor een grote (rijks)organisatie te werken? Ben jij de student die sterk is in het analyseren van processen en niet bang om initiatief te nemen? En voel jij je thuis in een complexe omgeving waarin je je volledig kunt focussen op de facetten van organisatie-inrichting? Dan is deze afstudeerstage écht iets voor jou!

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens je stage zal je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

Het team regie en beheer is binnen het domein loonheffingen verantwoordelijk voor de productieprocessen, het geven van fiscaal-juridische ondersteuning, ketenregie en project- en programmamanagement. Onze project- en programmabesturing willen wij op een hoger level brengen. Dit gaan we doen door deze processen te standaardiseren en nieuwe methodes en technieken te introduceren.

Tijdens je stage onderzoek jij hoe wij onze project- en programmabesturing nog verder kunnen verbeteren. Hierbij heb je met name aandacht voor het introduceren en implementeren van earned value management (EVM) in onze besturingsprocessen. Denk aan processen rondom ons portfolio en HR-inzetmanagement. Hoe je dit doet? Na een korte introductie binnen de organisatie en het team, maak je een plan van aanpak en een gedegen planning. Vervolgens verdiep je je in de huidige besturingsprocessen van projecten en programma’s. Je verzamelt alle benodigde EVM-kennis en vertaalt deze kennis naar de praktijk van de Belastingdienst. Hierbij houd je rekening met ons agile-manier van werken en met het volwassenheidsniveau van onze besturingsprocessen.

Je schrijft een helder voorstel dat duidelijk laat zien hoe wij EVM binnen onze besturingsprocessen kunnen incorporeren. Uiteraard ondersteun je je voorstel met een implementatieplan waarin je ook aandacht geeft aan onder meer rapportages, kennisoverdracht en de benodigde aanpassingen van de besturingsdashboards. Deze opdracht bied je dan ook een uitdagende combinatie van onderzoeken, samenwerken, kennis vergaren én inbrengen, binnen een zeer inspirerende werkomgeving. Hier doe je kennis en ervaring op die onmisbaar is voor het vervolg van je carrière! Uiteraard kun je tijdens je stage rekenen op uitstekende begeleiding.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe stagiair van de Belastingdienst?

Functie-eisen

  • Je zit in het laatste jaar van de opleiding Bedrijfskunde / Bedrijfseconomie (HBO / WO)Je hebt sterke analytische vaardigheden.
  • Je kunt snel en adequaat schakelen op diverse niveaus.
  • Je communicatieve vaardigheden zijn bijzonder goed ontwikkeld.

Herken jij jezelf ook hierin?

Nauwkeurigheid staat bij jou voorop; je werkt secuur en ziet geen detail over het hoofd. Je onderscheidt snel hoofd- van bijzaken en legt de juiste verbanden. Planmatig als je bent, bewaak je de voortgang van werkzaamheden. Transparantie en samenwerkingsgerichtheid behoren tot je standaarduitrusting. Tot slot ben je resultaatgericht en neem je met ‘nee’ geen genoegen.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Bijzonderheden
Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je beschikt over de gevraagde opleiding(en). Vermeld deze duidelijk in je cv.Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je beschikt over de gevraagde opleiding(en). Vermeld deze duidelijk in je cv.

Graag ontvangen we je motivatiebrief, cv en stageopdracht tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand; na sluitingsdatum is het niet mogelijk om jouw sollicitatie in behandeling te nemen.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat dit mogelijk technische problemen met zich meebrengt en wacht niet tot het laatste moment met solliciteren.

Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.

Om stage te lopen bij de Belastingdienst, moet je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring ondertekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen.

Voor meer informatie over de Belastingdienst kun je terecht op de website