"Voor veel Nederlandse burgers is het tijdig en rechtmatig ontvangen van huur- en/of zorgtoeslag erg belangrijk. En probeer jezelf dan eens voor te stellen hoe complex en uitdagend de infrastructuur daarachter moet zijn. Ik was in ieder geval onmiddellijk nieuwsgierig en ben daarin zeker niet teleurgesteld. Integendeel!" Ryan Bregieta - voormalig ICT-trainee system engineer

Als ICT-trainee word je – geheel op onze kosten – in een jaar tijd opgeleid tot junior system engineer. Je volgt generieke opleidingen zoals Prince 2, ITIL, TMap next en Agile én vaktechnische opleidingen die afhankelijk zijn van het aandachtsgebied waarin je gaat werken. Denk dan bijvoorbeeld aan IBM-opleidingen zoals z/OS, MQ, Mobile Iron, Cisco, Juniper, RedHat, CCNA, SQL, Oracle, DB2, SNIA en Windows Server Cloud.

Ook jouw persoonlijke ontwikkeling komt ruimschoots aan bod door het volgen van verschillende softskills-trainingen, zoals timemanagement. Én je kunt ook onze organisatie al goed leren kennen door het afleggen van werkbezoeken aan organisatieonderdelen zoals de Douane en de FIOD. Je brengt het geleerde al snel zelfstandig in de praktijk en je doet werkervaring op in een buitengewoon geavanceerde ICT-omgeving. Natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen, maar onder begeleiding van een mentor bij wie jij altijd terecht kunt met vragen of voor hulp. En in jouw team wordt je gekoppeld aan een ervaren collega.

Als je na dit traject goed functioneert en de vereiste examens en certificeringen hebt behaald, krijg je de kans om te worden opgeleid tot volwaardig system engineer. Je gaat direct aan de slag binnen één van de vele aandachtsgebieden van onze IV-organisatie. Denk aan bijvoorbeeld Netwerken, Database Management, Enterprise Information Services, Domino/Linux, Middleware, Storage, Mainframe, Infrastructuur, Cloud Services, Mobile Communication, Security Tooling, general.Net of Security en Monitoring.

Word jij de nieuwe collega van Ryan Bregieta? Solliciteer dan direct. Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Jeannette Kret. 

ICT-Trainee bij de Belastingdienst? Een prachtige kans!

Functie-eisen

 • Je bent bijna of niet langer dan 1,5 jaar geleden afgestudeerd als hbo’er in (technische) informatica, infrastructure design & security of in een andere relevante ICT-richting.
 • In jouw motivatiebrief omschrijf je kort en bondig waarom je door ons wilt worden opgeleid tot junior system engineer bij de Belastingdienst.

Jouw competenties?

 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Analyseren
 • Durf
 • Initiatief

Wat vind jij nog meer belangrijk?
Je beschikt over een klantgerichte instelling en je communiceert helder en efficiënt. Je bent creatief in doen en laten, durft buiten gebaande paden te treden en je bent standvastig als dat nodig is. Je kunt zelfstandig opereren en ook goed samenwerken. Je bent ambitieus, hebt lef en je neemt initiatief. Én je wilt altijd blijven leren en groeien in onze organisatie.

Wat bieden wij?
Om gezamenlijk een goed ontwikkelplan op te kunnen stellen, bieden we je aansluitend aan het selectiegesprek een potentieel assessment aan. Vervolgens begeleiden en coachen we, zodat jij kan doorgroeien naar de functie van junior system engineer.
Dit item is geopend.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau schaal 8
 • Maandsalaris Min €2431 - €3286 (bruto)
 • Dienstverband Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
 • Contractduur 1 jaar voor de duur van het traineeprogramma
 • Minimum aantal uren per week 36
 • Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Wij bieden je een traineeprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring volg je de nodige gecertificeerde opleidingen en trainingen. Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het traineeprogramma niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging en is er sprake van allerlei (organisatie)ontwikkelingen. Zo wordt de (top)structuur van de organisatie veranderd, wordt de rol van data steeds groter en worden werkzaamheden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening
Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is een onmisbaar onderdeel van onze samenleving. Ook voor een gegevensverwerkende organisatie als de Belastingdienst is ICT heel belangrijk. De IV-organisatie van de Belastingdienst is 7 dagen per week en 24 uur per dag operationeel en beheert één van de grootste databanken van Europa met daarin alle fiscale informatie van miljoenen burgers en bedrijven. De IV organisatie levert ICT toepassingen aan belastingplichtigen en toeslag gerechtigden. Daarnaast ondersteunt dit bedrijfsonderdeel alle Belastingdienstmedewerkers inclusief de FIOD en Douane. Onderdeel van de IV-organisatie is B/CIE, Belastingdienst Centrum Voor Infrastructuur en Exploitatie. Hier ligt de nadruk op continuïteit, aanpassingen in relatie tot wet- en regelgeving, veranderingen en verbeteringen en tot slot op het beheersen van risico's. Denk aan betalingsverkeer, aangiftecampagne, douane processen en toezichtprocessen.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een (online) voorselectietest of een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten). Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science - recruiter bij Belastingdienst
Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science
Stel je vraag via: