Je zit in je derde of laatste studiejaar en bent op zoek naar een afstudeerstage binnen de IT. Dan ben je bij de Belastingdienst op de juiste plek. Ligt je interesse bij .Net, Java en Javascript dan zijn er bij het onderdeel IV-accent verschillende stage mogelijkheden.

Ben je op zoek naar een onderzoekplek dan kun je je bijdrage leveren aan onderzoeken en experimenten met de nieuwste technieken, zoals blockchain en kunstmatige intelligentie (Watson-technologie). Het allerbelangrijkste is jouw passie voor IT en de wens om te leren. De rest komt dan vanzelf.

Wat kun je verwachten:

  • Uitstekende stagebegeleiding
  • Ruime stagevergoeding
  • Mogelijkheid om vakantiedagen op te nemen
  • Ondersteuning bij jouw ontwikkeling met opleidingen, technische meetings, seminars, workshops, etc.
  • Deelname aan informele activiteiten van de Belastingdienst
  • Toegang tot een groot netwerk van Belastingdienst-collega’s

Wat vind jij nog meer belangrijk?
Om je verder te ontwikkelen binnen jouw vakgebied zoek je een omgeving waar de ontwikkelingen uitdagend zijn. Je vindt het leuk om nieuwe technieken te ontdekken en creatieve oplossingen te bedenken en deelt dit ook graag met je collega's. Twee weten meer is hierbij het uitgangspunt; voor jou is een goede samenwerking in het team van groot belang. Daarnaast vind je het ook prettig zelfstandig aan het werk te gaan, waarbij je regelmatig de afstemming zoekt. Je ziet het belang van een heldere en efficiënte communicatie.

Jouw toekomst
Als stagiair bij het onderdeel IV-accent maak je onderdeel uit van onze organisatie. Je bent van harte welkom op al onze formele en informele bijeenkomsten. Daarnaast word je omringd door vakmensen die hun passie en kennis in het vakgebied heel graag met je delen. Dit betekent dat jij tijdens je stage alle hulp krijgt die je nodig hebt en meer.

Tijdens je stage neem je een kijkje in de keuken van de Belastingdienst, in het bijzonder bij het onderdeel IV-accent. Nadat je jouw stage succesvol afsluit, spreken we graag over de vervolgstappen, zoals een traineeship of een andere baan binnen de Belastingdienst.

Interesse in de mogelijkheden?
Wil jij bij ons stage lopen, solliciteer dan vandaag nog via de button op deze site. De exacte invulling van jouw (afstudeer)stage verkennen we daarna graag met jou in een persoonlijk gesprek. Voor meer informatie over de stagemogelijkheden kun je contact opnemen met Lia van Zeist (06 – 18 60 41 61).

Functie-eisen

  • Je bent een derde of vierdejaars HBO student in de richting van Informatica of aanverwant.
  • Je bent proactief en communicatief vaardig.
  • Je hebt kennis van Agile werken.

Overige arbeidsvoorwaarden
De stagevergoeding van € 586 is op basis van een 40-urige werkweek. De periode van de stage, startdatum en het aantal uren per week worden bepaald in overleg met de student/opleiding.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven.

Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Bijzonderheden
Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je deelneemt aan een van de gevraagde opleidingen, qua niveau en/of richting. Vermeld deze duidelijk in je cv. Graag ontvangen we jouw cv en motivatiebrief tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand.

Als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten toevoegt, nemen we jouw sollicitatie in behandeling.

Het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het selectieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.

Om stage te lopen bij de Belastingdienst, vragen we je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring te ondertekenen en ons een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen. Voor meer informatie over de Belastingdienst kun je terecht op www.belastingdienst.nl.

Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science - recruiter bij Belastingdienst
Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science
Stel je vraag via: