Het traject:
Het traject duurt 12 maanden, waarvan de eerste 3 maanden bestaan uit een intensieve DevOps training waarbij ook jouw softskills aan bod komen. De daarop volgende 9 maanden ga je de opgedane kennis, onder begeleiding van een senior collega, in de praktijk brengen bij één van de multidisciplinaire scrumteams.

Inhoud:
Tijdens de eerste 3 maanden ga je 4 dagen per week een DevOps training volgen en heb je één dag voor zelfstudie. De theorie bevat onderwerpen als Linux, Python, GIT, Ansible, CI/CD, Openshift, Agile, Scrum, Splunk en Security. Je leert een platform op te zetten, daar applicaties op te laten draaien en deze te monitoren. De lessen worden gegeven door erkende trainers.

Daarna volgt de praktijkperiode van 9 maanden, waarin je aan het werk gaat in een multidisciplinair DevOps scrumteam onder begeleiding van een senior collega. Je implementeert CI/CD, Metrics en Dashboards, neemt deel aan een DevOps engineers community, volgt aanvullende cursussen voor meer diepgang en neemt actief deel aan het oplossen van kwaliteitsvraagstukken.
Wanneer je dit alles succesvol hebt afgerond, ben je breed opgeleid tot DevOps engineer en kun je binnen de Belastingdienst allerlei kanten uit: security, testing, software ontwikkeling, noem maar op! Bovendien krijg je van ons een vast dienstverband.

Opleidingsniveau:
Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau, affiniteit met ICT en je spreekt en schrijft goed Nederlands.