"Als je interesse hebt in .NET, dan is een carrière starten bij de Belastingdienst een uitstekende zet! Ik vond hier in ieder geval de nieuwste technieken én mijn weg te vinden in een IT-landschap van unieke omvang." Klaas Slager, voormalig ICT-trainee. Net developer

Het toeslagensysteem van de Belastingdienst zorgt voor toekenning en uitbetaling van de zorg-, huur-, en kinderopvangtoeslag en van het kindgebondenbudget, waar maar liefst 12 miljoen burgers in Nederland gebruik van maken. Het is een van de grootste .Net-toepassingen in Nederland en bestaat uit ongeveer 30 componenten met een totale omvang van ongeveer 16.000 functiepunten. De databases zijn zeer groot en het systeem moet 24/7 beschikbaar zijn. Ruim 150 mensen zorgen binnen een SAFe/Agile-organisatie voor het onderhouden en vernieuwen van dit landschap. Om deze grootschalige, ingewikkelde en geavanceerde state-of-the-art-applicatielandschappen te realiseren gebruiken we de meest moderne technologieën en engineeringprincipes. Heel concreet: we maken gebruik van een event gedreven SOA/Rest architectuur.

In jouw rol van ICT-trainee .Net developer word je – geheel op onze kosten – in vier maanden tijd door ons opgeleid voor de rol van junior .Net developer om aan bovenstaande te kunnen bijdragen.

Als junior .Net developer sta je er niet alleen voor en word je begeleid door een senior .Net developer. Je hebt een volwaardige plek in een multidisciplinair scrumteam waarin je met de ontwerpers bespreekt wat de organisatie nodig heeft en waarvoor je vervolgens zelfstandig oplossingen bedenkt. Je reviewt detailontwerpen en bouwt de applicatiecomponenten volgens een vastgestelde methodiek en op basis van ontwerpspecificaties. En je voert (unit)testen uit, integreert applicaties, zorgt ervoor dat deze werken op de gespecificeerde infrastructuur én je handelt incident- en probleemmeldingen af.

Als je na dit traject goed functioneert en de vereiste examens en certificeringen hebt behaald, bieden we je een aanstelling met een vast dienstverband aan. Wil jij je steentje bijdragen aan de applicaties die de bv Nederland in de lucht houden? En kansen krijgen en mogelijkheden creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk?

Functie-eisen

 • Je bent bijna en niet langer dan twee jaar geleden als hbo’er of wo’er afgestudeerd in een bètarichting.
 • Je hebt minimaal één jaar aantoonbare ervaring met software development.
 • Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk uitstekend.
 • Als je ervaring hebt met .Net Framework of met Microsoft-technologieën, zoals ASP.NET, C#, .NET Framework, Visual Studio 2015 is dat een pre.

Jouw competenties?

 • resultaatgerichtheid
 • analyseren
 • samenwerken
 • plannen en organiseren
 • klantgerichtheid

Wat vind jij nog meer belangrijk?
Samenwerken is onze kerncompetentie! Met collega’s en klanten. Je communicatieve vaardigheden zijn dan ook uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Samen met specialistische collega’s ga je elke dag opnieuw voor het beste resultaat. Dat doe je het liefst in een goed gestructureerd proces, waardoor het overzicht te allen tijde behouden blijft. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je wilt altijd grenzen verleggen. Én je bent creatief en bedenkt passende oplossingen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau schaal 9
 • Maandsalaris Min €2617 - €3698 (bruto)
 • Contractduur -
 • Minimum aantal uren per week 32
 • Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het opleidingstraject niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd. De interne kandidaat die de verplicht te volgen opleiding niet succesvol afrondt, wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De voortbrenging en exploitatie wordt verzorgd door de onderdelen Informatiemanagement (IM), Centrum voor Applicatieontwikkeling en -onderhoud (CAO), Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie (CIE) en IV- accent. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv. Een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces. Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science - recruiter bij Belastingdienst
Tessa Groote - Campus Recruiter ICT & Data Science
Stel je vraag via: